To je rok, ki ga ne gre zamuditi

Začelo se je ocenjevanje po tisti hudi uri: nadaljnji ukrepi le v enem primeru

J.P.
27. 8. 2018, 20.44
Deli članek:

13. julija 2018. Takrat nas je doletelo neurje "z vetrom in dežjem ter poplavami".

Bobo
Tako je bilo 13. julija v Mlinšah.

"Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje št. 844-19/2018-7-DGZR z dne 8.8.2018 ter na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN) in Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode zadolženo za pripravo ocene škode po neurju z vetrom in dežjem ter poplavami 13. julija 2018 v gospodarstvu na področju prizadetih občin," se glasi sporočilo z ministrstva.

Bobo
Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu se začne z zbiranjem vlog oškodovancev.

Oškodovanci v gospodarstvu dokumentacijo pošljejo na elektronski naslov: poplave2018.mgrt@gov.si ali po navadni pošti na naslov: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave julij 2018«).

Do 31. avgusta 2018

Za ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi neurja 13. julija letos so potrebne vloge oškodovancev, ki so "utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka, v naslednjih prizadetih občinah: Dol pri Ljubljani, Litija, Moravče in Zagorje ob Savi". Iz sheme državne pomoči so izločena podjetja iz sektorjev ribištva in ribogojstva, proizvodnje, predelave in trženja kmetijskih proizvodov ter gozdarstva.

Oškodovanci morajo oceno škode do 31. avgusta 2018 poslati na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Obrazec je objavljen na spletni strani omenjenega ministrstva. Zajema naslednje podatke: naziv, matična in davčna številka oškodovanca, ulica, poštna številka, pošta, kraj, občina nastanka nesreče, ocena škode na strojih/opremi, zalogah in izpadu prihodka.

Bobo
Obrazec je objavljen na spletni strani ministrstva www.mgrt.gov.si.

Le v primeru zagotovitve

"Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo morebitne nadaljnje ukrepe odprave posledic škode izvajalo le v primeru zagotovitve finančnih sredstev v proračunu Republike Slovenije," so še zapisali.