Letalska nesreča

FOTO: V Alpah strmoglavilo letalo; ni preživelih

S.R./STA
5. 8. 2018, 13.13
Posodobljeno: 30. 11. 2018, 16.51
Deli članek:

V Švici je včeraj strmoglavilo starodobno letalo. V nesreči je bilo umrlo vseh 20 ljudi na krovu.

Reuters
Letalska nesreča v švicarskih Alpah.

V švicarskih Alpah je v soboto strmoglavilo starodobno letalo iz druge svetovne vojne, na katerem je bilo 20 ljudi. Umrli so vsi potniki, vzrok nesreče pa še ni znan.

Policija alpskega kantona Graubuenden je sporočila, da je strmoglavilo letalo Junkers Ju-50, na katerem je bilo prostora za tri člane posadke ter 17 potnikov. Propelersko letalo iz leta 1939 je po njenih navedbah strmoglavilo v zahodno pobočje gore Piz Segnas. Gre za odročno in težko dostopno območje na nadmorski višini 2540 metrov. Na kraj nesreče so odposlali pet helikopterjev. Novico o nesreči je potrdil tudi lastnik letala, letalski prevoznik Ju-Air, ki je specializiran za panoramske polete. 

Reuters
Letalska nesreča v švicarskih Alpah.

Le nekaj ur pred nesrečo starodobnega letala je deset kilometrov južno od mesta Luzern v osrednjem delu Švice strmoglavilo manjše letalo. V nesreči je bila ubita štiričlanska družina. Strokovnjaki menijo, da bi nesreča lahko bila posledica vročine, saj je v takšnih razmerah zrak redkejši, kar lahko vpliva na delovanje motorjev in propelerjev.

Reuters
Letalska nesreča v švicarskih Alpah.