Krvav poročni dan

FOTO: V hudi nesreči minibusa umrli ženin in 12 svatov

S.R.
30. 7. 2018, 11.48
Posodobljeno: 30. 7. 2018, 11.56
Deli članek:

V hudi nesreči v osrednjem Vietnamu je umrlo trinajst oseb, še štiri so v kritičnem stanju.

Profimedia
Huda nesreča med vožnjo na poroko.

V Vietnamu se je današnja vožnja na poroko tragično končala za ženina in njegovo razširjeno družino. V zgodnjih jutranjih urah so se z minibusom odpravili proti provinci Binh Dinh, kjer je ženina čakala nevesta, a so na poti čelno trčili v tovornjak, poroča tiskovna agencija Reuters.

Profimedia
Huda nesreča med vožnjo na poroko.

»Deset oseb je bilo na mestu mrtvih. Tri, vključno z ženinom, pa so umrle na poti v bolnišnico,« so v izjavi za javnost navedle oblasti. Štirje sopotniki so še vedno v kritičnem stanju, medtem ko je voznik tovornjaka v trčenju utrpel lažje poškodbe. Po navedbah vietnamskih medijev sta v nesreči življenje izgubili tudi ženinova mati in njegova sestra. Nesrečo, ki se je zgodila približno 100 kilometrov severovzhodno od mesta Da Nang, zdaj preiskuje policija. Zaenkrat vse kaže, da je za tragedijo kriv voznik minibusa, ki je v nesreči tudi sam izgubil življenje. Kot je dejal Duong Chi Linh,eden od ženinovih sorodnikov, ki so vozili za skupino, je minibus nenadno zavil naravnost v nasproti vozeči tovornjak. »Najverjetneje je zaspal,« je dejal Ling, ki je v nesreči izgubil svojo soprogo.

Profimedia
Huda nesreča med vožnjo na poroko.

Prometne nesreče so v Vietnamu pogoste, saj so ceste v zelo slabem stanju, prometni predpisi precej ohlapni, zlasti pa je neučinkovito njihovo izvrševanje. Po podatkih vietnamskega nacionalnega odbora za prometno varnost je samo lani v prometnih nesrečah umrlo več kot 8200 oseb, v prvi polovici letošnjega leta pa so zabeležili že več kot 9000 nesreč, v katerih je življenje izgubilo skoraj 4100 ljudi, več kot 7000 pa jih je bilo poškodovanih.

Profimedia
Huda nesreča med vožnjo na poroko.