Dvojni umor

Krvava tragedija v Dresdnu: tri in šest let stari hčerki umoril oče?

S.R.
30. 7. 2018, 08.43
Posodobljeno: 30. 7. 2018, 08.50
Deli članek:

V družinski tragediji v Dresdnu sta umrli tri in šest let stari sestri. Zaradi suma dvojnega umora so aretirali njunega očeta.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Dresdnu, glavnemu mestu nemške zvezne dežele Saške, se je v soboto odvila grozljivka. Žrtvi krvavega dejanja sta bili komaj tri in šest let stari deklici.

V soboto zvečer se je na policijski postaji zglasila v Mozambiku rojena 35-letna ženska. Policistom je pojasnila, da sta njeni hčerki soboto preživeli z očetom, njenim nekdanjim partnerjem 55-letnim Eduardom A., a da se ob dogovorjeni uri nista vrnili. Policisti so se nemudoma odpravili do njegovega domovanja, tam pa jih je pričakalo grozljivo odkritje, poroča nemški Das Bild. Deklici sta ležali na tleh stanovanja in nista kazali znakov življenja, zdravnik je lahko le še potrdil njuno smrt. Očeta, ki prav tako prihaja iz Mozambika, so nemudoma aretirali, po navedbah policije pa je bil v »močno vinjenem stanju.« Informacije o zločinu so skope, a vse kaže, da sta deklici umrli nasilne smrti. Več bo pokazala obdukcija.

Sosedje osumljenca, ki je sicer zaposlen kot zdravstveni tehnik, pravijo, da gre za povsem nevsiljivega moškega, ki se je tja preselil pred kratkim.