Vožnja vzvratno

VIDEO: Smrtno nevarni manevri voznika avtobusa na dolenjki

Gregor Gruber
28. 7. 2018, 07.30
Deli članek:

Pred mejnim prehodom Obrežje je makedonski voznik avtobusa ustavil na voznem pasu in celo zapeljal vzvratno. Na srečo so se mu drugi vozniki uspeli izogniti. Neodgovornega voznika so oglobili.

trafficSLO / Twitter
Prisebni voznik tovornjaka se je še pravočasno umaknil avtobusu, ki je peljal vzvratno na voznem pasu.

Policisti bodo 51-letnega voznika kombija zaradi neprilagojene hitrosti oglobili, medtem ko bodo 57-letnega voznika avtobusa iz Žužemberka kazensko ovadili.

Slovenske avtoceste so na določenih delih v poletnem času zelo obremenjene, kar od voznikov zahteva dodatno previdnost. V četrtek je pri nekaterih ni bilo dovolj.

Nekaj po 8. uri sta se na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim zgodili »povezani« prometni nesreči. Druga je bila usodna za 65-letnega voznika chevroleta iz Kranja, ki je zaradi prve nesreče zmanjševal hitrost, za njim pa na prehitevalnem pasu ni uspelo ustaviti vozniku avtobusa. Za volanom avtobusa je sedel direktor FS prevozov iz Žužemberka Janez Papež, ki ima za sabo vsaj milijon prevoženih kilometrov, po navedbah podjetja pa ni bil doslej nikoli udeležen v hujši nesreči.

PGD Obrežje
Pred mejnih prehodom Obrežje je zagorelo osebno vozilo.

Morilska vzvratna vožnja po avtocesti

Neprilagojena hitrost in neugoden splet okoliščin – bi lahko rekli za nesrečo na primorski avtocesti. Na dolenjski avtocesti pred Obrežjem pa je le malo manjkalo, da ni še isti dan prišlo do podobne ali hujše tragedije zaradi povsem norega manevra makedonskega voznika avtobusa, nedolžni pa niso bili niti premiki voznikov osebnih avtomobilov.

Gremo po vrsti. Nekaj pred 12. uro je pri mejnem prehodu Obrežje zagorelo osebno vozilo. Ko se je iz gorečega avta še vil dim, so se pri izvozu za Obrežje in počivališče Mokrice nagnetla tri osebna vozila, kar na voznem pasu pa je ustavil bel avtobus. Iz posnetka nadzorne kamere je razvidno, da je voznik avtobusa zapeljal celo vzvratno. Proti avtobusu je v tistem trenutku pripeljal tovornjak, ki se mu je uspel izogniti in zapeljati na prehitevalni pas, za njim pa je voznik črnega kombija še pravočasno zaviral in preprečil trčenje. Policisti so voznika avtobusa s švicarskimi registrskimi oznakami hitro zasačili in mu izrekli globo v višini 300 evrov.