Britanski Casiraghi

Doslej je davkoplačevalce stal več kot 3 milijone evrov

S.S.
23. 7. 2018, 11.00
Posodobljeno: 23. 7. 2018, 11.05
Deli članek:

Dvainšestdesetletni Britanec Patrick Ryan je svojo kriminalno pot pričel pri 14 letih, do svojega 50. leta je v zaporih bival 23 let.

Zajem zaslonske slike
Patrick Ryan

Za svoj 668 prekršek si je Patrick Ryan nedavno spet prislužil zaporno kazen. Onkraj zakona se je znašel 24. aprila, ko je pijan vstopil na avtobus v Accringtonu, slekel hlače in pričel urinirati. Ko pa ga je neka potnica prijavila vozniku, jo je zgrabil za prsa, zbežal na drug avtobus, kjer je spet pred očmi vseh opravil malo potrebo.

»Imate neverjen seznam obsodb, med njimi leta 2004 za spolni napad. Ne preostane mi drugega, kot da vas za 18 mesecev pošljem v zapor,« mu je na zadnjem zaslišanju dejal sodnik Andrew Jefferies.

Ryanov kazenski list je tako poln, da ga je načelnik policije v kraju Accrington v okrožju Lancashire svojim podrejenim prepovedal tiskati, ker bi porabili preveč papirja. Ryanovi obiski sodišč so doslej britanske davkoplačevalce stali okrog 3 milijone funtov oziroma 3,3 milijone evrov. Mediji ga označujejo za »najbolj plodnega britanskega kriminalca« in nič ne kaže, da se bo pri svojih 62-letih spreobrnil v svetnika.