Ujeti

FOTO: Clintonova za mizo s serijskim posiljevalcem Weinsteinom

J.P.
23. 7. 2018, 08.46
Posodobljeno: 23. 7. 2018, 08.51
Deli članek:

Glave so staknili nekaj tednov po porazu na predsedniških volitvah.

Profimedia
Pogovarjali so se o snemanju dokumentarca.

Pet tednov po tistem, ko so Američani za predsednika izvolili Donalda Trumpa, so v restavraciji z italijansko prehrano Raos v Harlemu skupaj večerjali Hillary in Bill Clinton, odvetnik David Boies ter zloglasni Harvey Weinstein z ženo Georgino Chapman.

Dokumentarec o predsedniški kampanji

Profimedia

Profimedia

Podrobnosti druženja so bile razkrite lani – dva meseca po tistem, ko je bil obtožen spolnih napadov na več žensk –, fotografije pa so vzniknile pred kratkim. Clintonova in hollywoodski mogul sta se pogovarjala o snemanju dokumentarca o njeni neuspešni predsedniški kampanji, ki so mu konec naredile poznejše obtožbe.

Nista vedela?

Čeprav sta Clintonova z Weinsteinom prijateljevala več desetletij, sta zanikala, da bi karkoli vedela o njegovih prekrških. Weinstein je zanju večkrat odprl denarnico – njuni fundaciji je namenil 250.000 dolarjev (skoraj 211.000 evrov), Billu pa 10.000 dolarjev (skoraj 8.500 evrov), ko je izbruhnil škandal zaradi afere z Monico Lewinsky.

New York Times je razkril, da je bila Clintonova med predsedniško kampanjo obveščena o govoricah v zvezi z Weinsteinom – igralka Lena Dunham jih je o tem obvestila leta 2016.