tatvina

Segla v nakupovalni voziček in ukradla torbico

R.T.
16. 7. 2018, 10.22
Posodobljeno: 16. 7. 2018, 12.26
Deli članek:

Ob koncu tedna so gorenjski policisti obravnavali več primerov tatvin, ki bi se jim žrtve lahko izognile, če bi poskrbele za samozaščitne ukrepe.

PU Kranj
Jo kdo prepozna?

V soboto dopoldan je neznana storilka v kranjski trgovini izkoristila nepazljivost in ženski, ki je opravljala nakupe, in ji iz nakupovalnega vozička odtujila torbico. To je spravila v svojo torbo in trgovino zapustila.

Osumljenka je visoka okoli 170 centimetrov, s črnimi lasmi in temnejšo poltjo. Nosila je temna očala, oblečena pa je bila v kavbojke ter temno jopico, pod katero je imela belo majico.

Kranjski policisti so sicer v petek prav tako obravnavali primer tatvine, ko je neznanec popoldan izpred avtomobila odtujil nahrbtnik z oblačili, v soboto okoli poldneva, pa je neznani storilec razbil steklo na osebnem avtomobilu, parkiranem v Preddvoru, ter iz notranjosti odtujil torbico z dokumenti ter kreditno kartico.

Nakupovalni vozički in avtomobili niso varna mesta za spravljanje vrednih stvari, opozarjajo kranjski policisti. Zato opozarjajo lastnike, naj imajo osebno imetje ves čas pri sebi in pod nadzorom.

Če kdo prepozna osumljenko prvega primera, ali ima informacije o ostalih primerih, naj podatke sporoči na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200, še prosi policija.