Sončno jutro na plaži Sabanillas pri Malagi je pred nekaj dnevi zmotil hrup brnečega helikopterja. Kopalci so se sprva ozrli proti nebu, nato pa hitro posumili, da helikopter opreza za nečim, ki se nahaja v njihovi neposredni bližini. Kmalu so med valovi zapazili gliser, ki je se je s polno hitrostjo približeval obali. Seveda so vsi pograbili za svoje telefone in začeli snemati, enega od posnetkov pa je objavila tudi španska policija.

Izkazalo se je, da so bili na lovu za kriminalcem, natančneje, tihotapcem droge, ki se je kot kaže odločil, da ima več možnosti za pobeg na kopnem. Svoje plovilo je usmeril naravnost proti plaži, s polno hitrostjo zapeljal na pesek in jo naprej ucvrl peš. Po navedbah policije mu je pot kmalu prekrižal policist v civilu, ki je slučajno postopal v bližini. 

Izkazalo se je, da gre za tihotapca iz obalnega kraja La Línea de La Concepción, ki se nahaja ob Gibraltarski ožini in ki je v zadnjih letih postal zibelka kriminalnih dejavnosti, povezanih z mamili. Incident se je na srečo končal brez hujših posledic, čeprav je zlikovec na plovilu domnevno tovoril veliko količino goriva, ki bi lahko že ob manjši nesreči ali nepazljivosti ob »pristanku« na plažo povzročilo močnejšo eksplozijo, opozarjajo policisti.