Na posnetku je videti več fantov, oblečenih v bolnišnične halje, obraz pa jim prekrivajo medicinske maske. Eden izmed njih drži v zraku roko, s prstoma iztegnjenima v simbol za zmago.

Ob objavi pa je v javnost pricurljalo tudi nekaj podrobnosti glede reševanja. Nekdanji tajski marinec, ki je bil udeležen pri reševanju dečkov in ki je kot zadnji potapljač zapustil jamo je za francoske medije dejal, da so bili dečki ob evakuaciji močno omamljeni. Kot poroča BBC, so dečke večji del poti vlekli na nosilih.

"Nekateri od njih so spali, nekateri so premikali prste (...) vendar so vsi dihali," je dejal poveljnik Chaiyananta Peeranarong. Na poti iz jame je bilo nameščenih več zdravnikov, ki so preverjali njihovo zdravstveno stanje. "Moja naloga je bila, da sem jih nesel mimo," je dejal. Pojasnil je, da so bili vsi dečki že v jami zaviti na nosilih.

Tajski premier Prayut Chan-o-cha je v torek sicer dejal, da so otrokom pred začetkom reševanja dali le zdravila proti anksioznosti, a sedaj je že več virov potrdilo, da naj bi bili omamljeni.

Narongsak Osottanakorn, ki je vodil reševalno akcijo, ki se je srečno zaključila v torek, je medtem danes pojasnil, da so se v nedeljo odločili za reševanje, ker so zabeležili resen upad ravni kisika v jami. "Povedali smo, da je bila raven kisika pri 15 odstotkih, nismo pa povedali, da je v resnici številka padla na 12 odstotkov." Skupina bi tako lahko padla v šok in komo, je dodal.