Imeno

Tragedija: 19-letni Žan po trčenju umrl v bolnišnici

S.A./Novice Svet24
30. 5. 2018, 19.20
Deli članek:

Ceste so na žalost spet terjale mlado življenje. Umrl je komaj 19-letni Žan Kranjčec, ki se je v soboto z avtomobilom vračal proti domačemu Imenemu.

PGD Steklarna Rogaška Slatina
Nesreča se je zgodila med Sedlarjevim in Prelaskim.

Jutri popoldne bodo svojci, prijatelji in znanci na pokopališču Devica Marija na Pesku v Podčetrtku na zadnjo pot mnogo prezgodaj pospremili Žana Kranjčeca, komaj 19-letnega fanta iz Imenega, ki je življenje izgubil po sobotni hudi prometni nesreči.

Vračal se je proti domu

Nesreča se je zgodila približno 15 minut pred 22. uro na cesti Bistrica ob Sotli–Podčetrtek, natančneje med Sedlarjevim in Prelaskim. Žan se je z avtomobilom Seat Ibiza, v katerem je bil sam, iz Bistrice ob Sotli, kjer naj bi se družil s prijatelji, vračal proti domačemu Imenemu. Med Sedlarjevim in Prelaskim je, kot je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje, »v ostrem levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal v desno na makadamsko bankino, od koder je vozilo najprej zaneslo levo preko nasprotnega smernega vozišča na travnik, nato pa ga je odbilo nazaj na vozišče regionalne ceste, kjer je obstalo prevrnjeno na strehi«.

PGD Steklarna Rogaška Slatina
Posledice hudega trčenja.

Celjska bolnišnica

Na kraj dogodka so prihiteli reševalci, policisti in gasilci iz PGD Steklarna Rogaška Slatina in Podčetrtek (kot nam je sporočil Marjan Lanegger, namestnik poveljnika PGD Steklarna Rogaška Slatina, jih je skupno na intervenciji posredovalo 21). »Zavarovali in razsvetlili so kraj dogodka, rešili poškodovano osebo iz vozila in ji nudili nujno medicinsko pomoč do prihoda reševalcev NMP Šmarje. Odklopili so akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in nudili pomoč policiji. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Celje,« je o dogodku poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Zdravniki so v bolnišnici dali vse od sebe, a na žalost so bile poškodbe prehude in Žan je po operaciji proti nedeljskemu jutru umrl. »To je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. V enakem obdobju lani je na območju naše policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo devet ljudi,« je dodala Trbulinova.

PGD Steklarna Rogaška Slatina
Na intervenciji je posredovalo 21 gasilcev s PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Podčetrtek.

Menijo drugače

Čeprav so nam s policije sporočili, da je bila po vsej verjetnosti vzrok za tragično nesrečo neprilagojena hitrost, pa nekateri domačini Imenega, ki so Žana dobro poznali, menijo, da je moralo biti nekaj drugega. »Nekaj je moralo biti na cesti. Mogoče se je Žan z avtomobilom na hitro umaknil srni, ki je skočila na cesto, pa potem izgubil oblast ... Na tistem delu je namreč kar precej divjadi,« nam je zaupal eden od domačinov. Po besedah domačinov je bil Žan zelo v redu in priden fant, šolal se je v Celju, zelo rad je imel šport, med drugim je igral mali nogomet.

PGD Steklarna Rogaška Slatina
Reševalci so hudo poškodovanega prepeljali v celjsko bolnišnico.