Prodala za milijon evrov droge

FOTO: Tolpa iz Lipnice: Droge, jurišne puške, mačeta in nacistični spominki

S.R.
25. 5. 2018, 14.40
Posodobljeno: 25. 5. 2018, 14.46
Deli članek:

Policija v Lipnici na avstrijskem Štajerskem je aretirala 13-glavo tolpo tihotapcev orožja in droge, ki je skladiščila tudi vojne spominke iz časa nacizma.

LPD Steiermark
Zasežena roba.

Glavna osumljenca v tej kriminalni združbi iz avstrijske Lipnice sta 24-letna mladeniča, ki sta s prodajo amfetamina, ekstazija in kokaina zaslužila dober milijon evrov. Kriminalisti so na tolpo postali pozorni januarja letos, potem ko so v eni od hišnih preiskav zasegli tablični računalnik z obremenjujočimi informacijami. V naslednjih mesecih so v sodelovanju z uradom državnega tožilstva v Gradcu izvedli 15 hišnih preiskav in številna zaslišanja. Preiskava se je končala z aretacijo 13 oseb.

LPD Steiermark
Zasežena roba.

Glavna osumljenca sta po navedbah policije v Avstrijo pretihotapila 47 kilogramov amfetamina, 21.000 tabletk ekstazija in 350 gramov kokaina, sama pa sta vzgojila še približno 18 kilogramov marihuane. Druščina je z drogo zalagala celotno območje avstrijske Štajerske. Kriminalisti so v okviru hišnih preiskav zasegli še približno 7000 evrov »umazanega« denarja, mačete in dve jurišni puški z naboji. Niso umanjkali niti nacistični spominki, kot so skodelice s kljukastimi križi.