Zdaj imajo pravega

Sedemletno deklico ubil 16-letnik, vsega hudega vajeni preiskovalci v šoku

R.T.
15. 5. 2018, 17.20
Posodobljeno: 15. 5. 2018, 19.58
Deli članek:

Morilec je preiskovalcem menda povsem brezbrižno opisoval kruto dogajanje.

Profimedia
Avstrijo je pretresel grozljiv zločin.

Po tragični smrti deklice Hadishat (7), ki je umrla konec tedna na Dunaju nasilne smrti, je policija ugotovila, da je bil njen krvnik komaj 16-letni mladenič. Deklica je fanta poznala. 

Grozljiv je tudi "motiv" tega brezsrčnega dejanja, ki ga, kot kaže, sploh ni bilo: policistom je fant, ki jim je dejanje priznal, dejal le, da je tiste dni čutil "vsesplošen močan bes", poroča avstrijski Profil. In to ne do deklice ne do njene družine, ampak "kar tako". Vsega hudega vajeni preiskovalci so osupli nad brezbrižnostjo in manjkom empatije pri 16-letniku.

Tudi trupla se je 16-letnik brez težav znebil, poleg tega pa dejanja sploh ne obžaluje. Po dogodku so se že oglasili psihologi in povedali, da gre očitno pri fantu za hudo osebnostno motnjo. Opozarjajo, da so ljudje, ki so tako brezčutni do okolice (na srečo) redki, pri tem pa da tudi ne gre za kulturno pogojenost.  

Deklica in njena družina so fanta poznali, zato mu je zaupala. Policija je na današnji tiskovni konferenci povedala, da jo je v stanovanju najverjetneje zvabil v kopalnico, nesrečna deklica pa ni vedela, da je fant v kopalnico prinesel tudi kuhinjski nož. Deklico je storilec potisnil v kabino za tuš in jo po besedah policije z nožem zabadal v vrat s takšno silo, da se je dekličina glava skoraj ločila od trupa. 

Policijo je na stanovanje 16-letnika opozoril pes, ki je zavohal kri v stanovanju. Morilcu kljub čiščenju sledov krvi namreč ni uspelo odstraniti. 16-letnik je policistom sicer najprej dejal, da je "urezal v prst v šoli", kasneje pa je zločin priznal ob prisotnosti staršev.  

Storilec prihaja iz Čečenije, v Avstriji pa živi že vrsto let in je tudi pridobil avstrijsko državljanstvo.

Sedemletnica se v petek zvečer ni vrnila z igrišča v bližini doma v dunajskem okrožju Döbling. Brat, ki je bil zadolžen za njeno varstvo, je okoli 23. ure poklical policijo, da deklico pogrešajo. Policija je začela z iskanjem, dekličino truplo pa so našli v soboto v zabojniku za smeti.