Lepljivi prsti

Nuja pa taka! Iskala stranišče, stikala pa za denarjem

G.G.
10. 4. 2018, 09.45
Posodobljeno: 10. 4. 2018, 09.52
Deli članek:

Tržičan je bil osupel, ko je včeraj okoli 11. ure v svojem stanovanju zagledal neznanko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.
Opozorilo policije
Nekatere kar naenkrat tišči na potrebo, drugi so se izgubili, tretji iščejo nasvet itd. Na drug način pa si »teren« za izvršitev tatvine pripravijo s preusmerjanjem pozornosti lastnikov. Zato pozivamo ljudi, naj zaklepajo objekte tudi ko so doma, nepoznanih ljudi pa naj ne spuščajo v stanovanja, dokler se ne prepričajo o njihovih namenih. Sumljiva ravnanja naj čim prej in s čim več podatki prijavijo na interventno številko 113. 

Ženska je hitela z izgovorom, da je v zadnjem hipu iskala stranišče. Še preden bi lastnik zapopadel nastalo situacijo, je ženska že odvihrala iz stanovanja.

Ko je kasneje pregledal stanovanje, je ugotovil njen pravi namen. Stikala je po predalih. Ukradla mu ni ničesar, je pa občan preventivno dogodek prijavil policiji.

Možje postave nam sporočajo, da je bilo ženšče staro med 40 in 50 let. Nosilo je kratke temne lase spete v čop, oblečeno pa je bilo v nekoliko daljšo temno bundo.

Policisti so prepričani, da je šlo za tatico, ki pa ji očitno ni uspelo pravočasno oviti svoje lepljive prste okrog vrednih predmetov. Njen »modus operandi« je namreč jasen. Pridaniči njene sorte stopijo v odklenjene hiše ali stanovanja, kjer brskajo za zlatnino in denarjem. Ko pa so zaloteni, se začnejo izgovarjati in iskati komaj verjetne razloge, zakaj so se znašli v prostoru.