Evakuirali 30 ljudi

FOTO: Pogumna policista iz goreče stavbe rešila nepokretno osebo

S.R.
5. 4. 2018, 11.19
Posodobljeno: 5. 4. 2018, 11.23
Deli članek:

Danes zgodaj zjutraj je zagorelo stanovanje na Alpski cesti na Bledu, zaradi česar so morali iz objekta evakuirati več ljudi.

Gasilci Bled
Požar na Bledu.

Kriminalisti so na kraju opravili ogled in ugotovili, da je zagorelo v enem od prostorov pritličnega stanovanja v bloku. V stanovanju so bile v času požara tri osebe, ki so jih reševalci odpeljali na zdravniški pregled, poročajo iz PU Kranj.

Gasilci so morali zaradi intervencije iz objekta evakuirati približno 30 oseb, pri tem pa so jim pomoč nudili tudi policisti. Prva sta na kraj sicer prispela dva blejska policista, ki sta nemudoma začela ukrepati in se med evakuacijo tudi zelo hitro odzvala tudi na informacijo, da se v enem od stanovanj nahaja nepokretna oseba, ki nujno potrebuje pomoč.

Gasilci Bled
Požar na Bledu.

V zadimljenem bloku s praktično ničelno vidljivostjo sta stanovanje in starejšo osebo v njem izsledila ter jo odnesla na prosto, pri čemer se je eden od njiju tudi poškodoval. Gospo in še eno osebo brez obutve sta do prihoda reševalcev namestila v službeno policijsko vozilo. Policist po prvih podatkih ni utrpel hujših poškodb, a je vseeno pristal v zdravstveni ustanovi. 

Taka dejanja policistov dajo vedeti, da hrabrost in požrtvovalnost nista le besedi na papirju, temveč dejstvo, ki izvira iz osnovnega poslanstva policijskega dela. In to je, pomagati ljudem!

Razen stanovanja, kjer je gorelo, je objekt ostal nepoškodovan, stanovalci pa so se že lahko vrnili domov. Po prvih ugotovitvah je nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. Aktivnosti kriminalistov v povezavi s požarom še potekajo, več informacij pa bo znanih v naslednjih dneh.

Gasilci Bled
Požar na Bledu.

Gasilci Bled
Požar na Bledu.

Gasilci Bled
Požar na Bledu.

Gasilci Bled
Požar na Bledu.