Iskreno

Truplo izginule Maddie v enem od vodnjakov, pravi. Upanja po njegovem mnenju ni

J.P.
3. 4. 2018, 16.13
Posodobljeno: 3. 4. 2018, 16.19
Deli članek:

Bilo naj bi praktično nemogoče. Edina možnost je, da se najde nekoga, ki dejansko ve, kakšna usoda jo je doletela.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Detektiv, ki je zavrnil priložnost, da bi vodil lov na izginulo Madeleine McCann, je prepričan, da skoraj ni možnosti, da bi jo kdaj izsledili.

V enem od vodnjakov

Od leta 2011 so preiskovalci pregledali 40.000 dokumentov, s katerimi jih je založila portugalska policija, ki je vodila prvotno preiskavo. Obravnavali so približno 600 oseb in vrsto domnevnih opažanj – od Brazilije, Indije, Maroka in Paragvaja pa do Nove Zelandije.

Nekdanji član londonske metropolitanske policije Colin Sutton meni, da truplo male Maddie počiva v enem od 600 starodavnih vodnjakov v Praia da Luz – kraju, kjer je leta 2007 izginila. Upanja torej kljub nedavni finančni injekciji v vrednosti skoraj 170.000 evrov po njegovih besedah skorajda ni. Preiskovalci, ki operacijo Grange držijo nad vodo, naj bi sicer delali na pomembni sledi.

Le nekdo, ki ve

Sutton je za območje, kjer je izginila, dejal, da tam živi le malo ljudi in da je posejano z grmičevjem in starodavnimi vodnjaki. Če bi nekdo torej hotel tam kaj skriti, bi to lahko zlahka storil. Po njegovem mnenju je edino upanje, da se najde osebo, ki dejansko ve, kaj se je zgodilo z Maddie.

Operacija Grange je ena najobsežnejših, najdaljših in najdražjih svoje vrste. Do sedaj je stala dobrih 11 milijonov evrov.

Dekle bi danes štelo 15 let.