Nikoli ni obupal

FOTO: Oče po 24-letih iskanja našel izgubljeno hčerko

S.R.
3. 4. 2018, 13.38
Posodobljeno: 3. 4. 2018, 13.42
Deli članek:

Oče Wang ni nikoli prenehal z iskanjem hčerke, ki je izginila »davnega« leta 1994. Ves njegov napor je bil zdaj končno poplačan.

Youtube
Po 24 letih v objemu svojega očeta.

Wang Mingqing, taksist v kitajskem mestu Čengdu v provinci Sečuan, je svojo izginulo hčerko iskal celih 24 let. Prejšnji teden se je končno odzvala na enega njegovih spletnih pozivov po informacijah.

Pisalo se je leto 1994, ko sta Wang in njegova soproga Liu Chengying med delom za stojnico, bila sta namreč prodajalca sadja, za hip pozabila na svojo takrat triletno hčerko, ki je odtavala med ljudi. »Minilo je samo pet minut, moja hčerka pa je izginila,« je za kitajske medije povedal Wang. Starša sta se nemudoma pognala na lov, vendar hčerke več nista izsledila, vmes pa so minevala leta. Čeprav sta se nato odločila za še enega otroka in je vse kazalo, da so njuna prizadevanja zaman, nad iskanjem nikoli nista obupala.

Youtube
Wang nikoli ni obupal.

Wang se je leta 2015 zaposlil kot voznik taksija in ko je pri opazovanju svojih strank opazil, kako razširjena je uporaba mobilnih telefonov, se mu je porodila zamisel, da bi dolgo pogrešano hčerko začel iskati tudi prek njemu "tujih" družabnih omrežij. Za pomoč je prosil svoje stranke in kmalu so se v upanju, da bi morda le naleteli na kakšno osebo, ki bi imela o deklici kakršno koli informacijo, na spletu začele pojavljati številne prošnje. Wang je natisnil še približno 10.000 letakov, na katerih je podrobno opisal, kaj se je tistega dne zgodilo in kako je hčerka takrat izgledala.

V zadnjih treh letih se je na njegove pozive odzvalo na stotine mladenk, ki so sumile, da bi lahko bile ravno one »njegova izgubljena hči,« vendar so s testiranjem DNK vse po vrsti izločili, dokler ni pred dvema tednoma z njim v stik stopila 27-letna Kang Ying. Ta je dejala, da je bila kot otrok posvojena in da je odraščala v komaj 20 kilometrov oddaljenem kraju. Mladenko, zdaj mati dveh otrok, so testirali, rezultati DNK analize pa so v nedeljo potrdili, Wang je končno našel izgubljeno hčer.