Iščejo jo

Kje je Martina? Pustila službo, se peš odpravila v domače mesto in - izginila

R.T.
30. 3. 2018, 09.05
Posodobljeno: 30. 3. 2018, 09.23
Deli članek:

Na pot se je odpravila le z nekaj oblačili in mobilnim telefonom, za vse ostalo se zanaša na dobroto rojakov.

STA
Fotografija je simbolična.

Zagrebška policija išče 32-letno Zadrčanko Martino Knežević, potem ko je v nedeljo zapustila svoj zagrebški dom, se odpravila v neznano smer, nato pa so za njo izginile vse sledi. Izginotje 32-letnice so v torek policiji prijavili svojci, ki za hrvaške medije ne želijo dajati izjav.

O Martini so hrvaški mediji obširno pisali že pred izginotjem. Martina je namreč nekdanja vodja marketinga zadrskega Turisthotela, največje turistične agencije v tem mestu, ki se je odločila, da bo v življenju stopila na drugačno pot: ker se je odločila za življenje brez denarja in odpoved vsemu materialnemu, je varni službi rekla 'adijo' in dala odpoved. Kot "oseba x" se je peš odpravila na pot od Zagreba do Zadra, s sabo je imela le nekaj oblačil in mobilni telefon za dokumentiranje avanture, sicer pa se je zanašala na dobro voljo ljudi.   

http://www.nestali.hr
Pogrešana Martina.

"Zdaj sem oseba x, brez osebne izkaznice, neznanka, ki naivno verjame v dobroto svojih rojakov. Tistih, ki mi bodo v zameno za moje delo, z mojima dvema rokama in nogama, znanjem in veščinami, dali le toliko, kolikor zmorejo. Tudi nasmešek je dovolj. Kruh bom že dobila," je po poročanju Jutarnjega lista pred potjo sporočila Martina. 

Martina je tedaj še povedala, da ne gre za upor, ampak za iskanje nečesa večjega. "Vse življenje že delam v turizmu, v zadnjem obdobju pa je turizem povsem potrošniško usmerjen in nima zveze s tem, kar smo se učili v šoli in na univerzi. Če se je naš turizem zvedel na to, da prodamo eno sobo, potem v tem poslu nimam več kaj iskati. Turizem so zgodbe, pomembna je vsebina. Potem sem dojela, da še nikoli nisem bila v Dubrovniku. Zato sem si rekla, da grem 'zdaj živeti' ta turizem in marketing, pa sem se s 30. leti odločila spoznati državo in ljudi, ki živijo v njej," je dejala Martina, ki je še dodala, da se je vse skupaj začelo, ko je spoznala, da je izgubila strast do dela.