Slavonija v šoku

Starša 3-letnico posadila v komoro pekarne in spustila paro

R.T.
20. 3. 2018, 18.40
Posodobljeno: 20. 3. 2018, 19.40
Deli članek:

V enem od krajev v Slavoniji na severovzhodu Hrvaške so vložili obtožnico zoper 28-letno lastnico pekarne, ki naj bi na izjemno krut način kaznovala svojo 3-letno hčerko.

Reuters
Fotografija je simbolična.

28-letno mati obtožujejo, da je svojo 3-letno hčerko za kazen posadila v fermentacijsko komoro v pekarni in spustila paro, piše hrvaški Jutarnji list. Tožilstvo je obtožnico vložilo tudi zoper njenega 34-letnega soproga. Peklenski par naj bi dlje časa zlorabljal in zanemarjal svoje tri hčerke, groza pa naj bi se dogajala med aprilom 2013 in septembrom 2016. Tožilstvo zanju zahteva eno leto zaporne kazni in tri leta pogojne kazni. 

Zloraba v pekarni

Vse grozote so se domnevno dogajale v družinski pekarni, kjer naj bi ju pri celodnevnem delu stalno spremljali otroci, kar pa zakonca zanikata, saj pravita, da so otroci v pekarni preživeli zelo malo časa. Njuni zaposleni trdijo drugače. Ena od nekdanjih delavk je denimo opisala, da je 28-letnica svojo hčerko pogosto položila v zibko, ki je stala v pekarni, jo zavezala s povoji, da se ta ne bi premikala, nato pa jo prekrila z rjuho. »V tem prostoru je zelo vroče, videla sem, kako se otrok zbuja prepoten,« je po pojasnila. 

»Njuni otroci se niso igrali z igračami, temveč so se v pekarni igrali s testom, posodami za jajca in kemikalijami. Videla sem, kako je lastnica pekarno čistila s čistilom, ko je do nje pristopila ena od hčerk in si pomotoma po očeh razsula detergent. Zato jo je udarila, da ji je iz nosu začela teči kri. Videla sem, ko se je deklica s čistilom igrala na dvorišču, mati pa jo je tepla po glavi,« je še opisala in nadaljevala z zgodbo, ki ji jo je povedala sodelavka. Ta naj bi enkrat opazila, kako se deklica igra z mešalcem za testo, ko so se vanj ujeli dekličini lasje, ki jih je naprava iztrgala in ji na temenu pustila rano v velikosti desetih centimetrov. Starši so nato pri zdravniku dejali, da se je to zgodilo doma in ne v pekarni.

Zloglasna komora

Več prič, ki tega dogodka sicer niso videle na lastne oči, je med zaslišanjem opisalo tudi incident, ko naj bi mati deklico za kazen porinila v fermentacijsko komoro in vanjo spustila paro. Opisali so še, da je hčerka v mešalno napravo kar sama metala testo in pekarske izdelke sama jemala z vrele plošče. Ena od zaposlenih je povedala še, da je to deklico pozimi večkrat videla pomanjkljivo oblečeno, brez kape in brez šala, kako se hrani povečini s pekarskimi izdelki. Deklica je uslužbenki centra za socialno pozneje vse to zanikala, dejala je, da je doma ne puščajo samo, da je mati ne zapira v komoro in da se ne igra s čistili, vendar je pozneje psihologinji, ki jo je vprašala, kdo ji je naročil, kaj vse mora povedati, odgovorila, da "mati," poroča Jutarnji list.