Smrt na prehodu za pešce

Tovornjakarja, ki je do smrti zbil peško, s pomočjo občanov izsledili v Črnomlju

S.R.
9. 2. 2018, 14.26
Posodobljeno: 9. 2. 2018, 14.30
Deli članek:

Policisti PU Novo mesto so na območju Črnomlja izsledili voznika tovornega vozila, ki je danes v Krškem do smrti zbil peško.

STA
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila ob približno 10. uri dopoldne na Cesti krških žrtev v Krškem. 60-letni voznik tovornega vozila znamke DAF je na prehodu za pešce trčil v 61-letno peško iz Krškega, ki je prečkala cesto. Voznik tovornega vozila z območja Ljubljane je nato nadaljeval z vožnjo, policisti pa so nemudoma pričeli izvajati številne aktivnosti za izsleditev povzročitelja nesreče. "Na podlagi pregleda nadzornih kamer, najdenih sledi nesreče in številnih informacij občanov, ki so se odzvali na naš poziv, so povzročitelja izsledili na območju Črnomlja," sporočajo iz PU Novo mesto. Policisti trenutno opravljajo ogled in izvajajo vsa potrebna dejanja za zavarovanje sledov prometne nesreče.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, policisti pa natančne okoliščine tragedije še vedno preiskujejo, o ugotovitvah in izsledkih pa bodo po koncu preiskave seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti se številnim, ki so jim že posredovali informacije o prometni nesreči, za pomoč zahvaljujejo. Ker vse okoliščine nesreče še vedno niso razjasnjene, policija morebitne ostale očividce, ki jih še niso poklicali, zlasti pa voznika osebnega avtomobila temno modre barve, ki se je takoj po nesreči ustavil na kraju in kasneje odpeljal, prosi, naj jih pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.