Zadržana

Njenih pet: kako "izbirčna" je Melania Trump!

R.T.
9. 2. 2018, 12.35
Posodobljeno: 9. 2. 2018, 14.21
Deli članek:

V nasprotju z možem ne kaže pretiranega navdušenja nad "čivkanjem".

Profimedia
Donald je vsekakor bolj vnet tviteraš od svoje žene.

Nedvomno je Donaldu Trumpu do Bele hiše uspelo priti tudi s pomočjo družabnih medijev in sledilcev, ki si jih je s svojimi provokativnimi zapisi gradil pred predsedniškimi volitvami. Donald Trump ima na twitterju 47,6 milijona sledilcev, kar ga uvršča na 20. mesto na lestvici med osebami oziroma profili z največ sledilci.

Na prvem mestu je pevka Kathy Perry (108 milijonov sledilcev), sledi ji Justin Bieber (105 milijonov sledilcev), na tretjem mestu pa je že nekdanji ameriški predsednik Barack Obama z 99 milijoni sledilcev. Da se je znašel na lestvici za Obamo, najverjetneje zelo grize Trumpa, ki ne skriva svoje nejevolje in, včasih bi lahko rekli, skorajda ljubosumja do svojega predhodnika.

Prav Barack Obama pa je ena od komaj petih oseb, ki jim na twiterju sledi Donaldova žena, Melania Trump. V twitter sferi sicer še zdaleč ni tako "močna igralka" kot je njen mož in je ni najti na seznamu 100. profilov z največ sledilci na twitterju. Je pa zanimivo razmerje med tistimi, ki sledijo Melanii, in tistimi, ki jim sledi sama: prva dama ZDA se je odločila, da bo spremljala objave le petih ljudi. To pa so Barack Obama, dva profila Donalda Trumpa (predsedniški in osebni), podpredsednika Mika Penca in njegove žene Karen. In to je to. Melania ne sledi niti ženi nekdanjega predsednika, Michelle Obama

Če je Melania "izbirčna" pri spremljanju objav drugih uporabnikov twitterja, pa njenim zapisom sledi kar 9,79 milijona uporabnikov tega družabnega omrežja.

In če si je kot prva dama nabrala le 240 zapisov, kar kaže, da ni pretirano navdušena nad "čivkanjem", je bil njen mož na profilu, ki ga uporablja kot predsednik, desetkrat bolj učinkovit: "čivkinil" je 2245-krat. Zagotovo pa se bo ta številka spremenila že danes ...

Tudi na osebnem profilu se Melania ni odločila, da bi sledila večjemu številu "pomembnežev" na twitterju, vseeno pa številka presega pet. Sledi namreč 55 osebam, ima manj kot milijon sledilcev in je zbrala nekaj manj kot 1400 zapisov.  

twitter
Melaniinih pet: najljubših in - edinih ...