Pečanje z drogo

Koprčan, otovorjen s tabletami in morfijem, z mopedom v policiste

S.R.
1. 2. 2018, 14.58
Posodobljeno: 1. 2. 2018, 15.02
Deli članek:

Koprski policisti so imeli v torek opravka z objestnim 37-letnim voznikom mopeda.

PU Koper
Kaj vse mu je ležalo po žepih.

Koprski policisti so v torek obravnavali 37-letnika iz Kopra, ki se je naokoli fijakal z neregistriranim mopedom. Med vožnjo je prekršil več cestno prometnih predpisov ter med drugim povzročil tudi prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo policijsko vozilo, sporočajo iz PU Koper. Ugotovili so, da je tovoril 118 tablet s prepovedano drogo midazolam, štiri kapsule z morfinom in denar, za katerega sumijo, da ga je prislužil s preprodajo drog. To in ponarejeno registrsko tablico, ki jo je imel nameščeno na mopedu, so mu seveda zaplenili.

Policisti so ga pridržali in na podlagi sodne odredbe preiskali še njegovo stanovanje, kjer pa so naleteli na prazen nič. 37-letnik je bil sicer že v preteklosti obravnavan za tovrstna kazniva dejanja. Po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku je pristal v priporu.

Policisti so istega dne obiskali tudi 47-letnega Koprčana, starega znanca, ki so ga sumili pečanja z drogo. Med preiskavo njegovega stanovanja so zasegli 22,73 grama heroina, 14,07 grama kokaina, 17,14 grama konoplje, 58,47 grama konopljine smole in druge pripomočke, namenjene za nadaljnjo preprodajo. Preiskovalni sodnik je tudi zanj odredil pripor.