Menjava v vrhu NSi

FOTO: Cilj novega šefa NSi je podvojitev števila poslancev

G.G./STA
1. 2. 2018, 13.58
Posodobljeno: 1. 2. 2018, 14.24
Deli članek:

Matej Tonin, ki je kot v.d. prevzel vodenje NSi, je poudaril, da je zdaj čas za mlado generacijo, ki se mora dogovoriti o prednostnih nalogah do leta 2030.

STA
Tonin je Novakovo označil za politično mamo, ki je mlade v stranki spodbujala.

STA
Vloga enega od podpredsednikov stranke prevzema Valentin Hajdinjak, nekdanji tiskovni predstavnik prve v prvi Janševi vladi.

Dosedanja predsednica NSi Ljudmila Novak je Toninu zagotovila pomoč. Odločitev o odstopu ni bila lahka, je dejala Novakova, toda na parlamentarnih volitvah, ki bodo verjetno junija, jih čaka težak izziv, za katerega bo potrebne izredno veliko moči in energije, česar pa imajo mladi po njenem več. Prepričana je, da Slovenija potrebuje krščansko demokratsko stranko in da bo Tonin s svojo ekipo na volitvah dosegel odličen rezultat.

Tonin se je Novakovi zahvalil, ker je priložnost dala mlajši generaciji, in zagotovil, da bo tudi sam stranko vodil po poti krščanske demokracije.  Zatrdil je, da se bo pogovarjal z vsemi, tudi s političnimi nasprotniki. Pojasnil pa je, da bo NSi sodelovala z vsemi, s katerimi se bodo lahko programsko uskladili in vzpostavili zaupanje, da želijo dobro Sloveniji.

"Vem, da me čakajo težki časi, da bo padla marsikatera čez moj hrbet. Verjamem pa, da lahko z energijo mladih in izkušnjami starejših dosežemo veliko," je dejal Tonin.

STA
Desno ob Toninu nova podpredsednica stranke Marija Rogar.

Novakova sicer tudi v prihodnje ostaja v stranki in bo kandidirala na letošnjih parlamentarnih volitvah, na jesenskem kongresu pa jo bodo po Toninovih navedbah predlagali za častno predsednico.