Z vsemi žavbami namazan

Nove zvijače: Odkupuje železo, postavlja drogove, nato te ukrade

S.R.
1. 2. 2018, 13.26
Posodobljeno: 1. 2. 2018, 13.47
Deli članek:

Razne zvijače in pretveze, s katerimi lopovi nič hudega sluteče občane zamotijo, da lahko nato nemoteno plenijo po njihovem domovanju, so postale že stalnica. Nič drugače ni ravnal 33-letni lump iz Brežic.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi so v ponedeljek stopili na prste 33-letniku iz Brežic, ki ga sumijo velike tatvine, sporočajo iiz PU Ljubljana. Nabralo se mu je kar nekaj grehov.

Ugotovili so, da je 22. decembra 2017 na območju Dobrove skupaj s še nekaj pajdaši oškodovanca zamotil z lažjo, da pregleduje teren za postavitev telekomunikacijskega droga. V času, ko sta skupaj z nič hudega slutečim domačinom doma za hišo zrla v zemljo in tuhtala, kako rešiti telekomunikacijsko omrežje, so drugi za zdaj še neznani storilci (neznano je tudi njihovo število) vstopili v hišo, prečesali prostore, a na koncu vendarle niso uspeli ničesar pljuniti.

33-letnik je podobno zvijačo nato izvedel 18. januarja letos. Takrat je udaril v Mlinšah, njegovi sostorilci pa so iz hiše odnesli gotovino in nakit v vrednosti 2000 evrov. A hudobij za ta dan še ni bilo dovolj, malo pozneje je novo zvijačo izvedel v Žvaruljah, takrat sam. Oškodovanko je poskušal nafarbati, da odkupuje železo, in jo na tak način pripraviti, da zapusti hišo. Ni pa pričakoval, da bo naletel na oviro. Ko je v hiši uzrl psa, jo je raje ucvrl. Kdo ve, kaj vse bi ji "spesnil," če na straži ne bi bilo vestnega čuvaja. 

Policisti so zlikovcu v ponedeljek odvzeli prostost, nato pa na podlagi odredbe pretaknili še njegov dom, kjer so zasegli premete, ki jih je najverjetneje uporabljal pri izvrševanju svojih lumparij.

33-letnik, gre za specialnega povratnika na področju premoženjskih kaznivih dejanj, trenutno ždi v priporu.