Mobilna verzija
22:31 22. marec 2018

Maščevalni Janez jo je davil, zdaj so ga kaznovali

G.G./STA Maribor
10 Posodobljeno: 16:22 / 12.1.2018

Janez Pušnik, ki je septembra 2016 pred gostinskim lokalom v Zgornji Polskavi napadel prijateljico in jo poskušal zadaviti, je kriv. Ko je že izgubljala zavest, je najhujše preprečil občan, ki se je nahajal v bližini.

Janez Pušnik, sodišče, Zgornja Polskava

Janez Pušnik ni priznal očitanega kaznivega dejanja. Foto: Gabrijel Toplak

Sodišče je pritrdilo navedbam, da je žensko poskušal umoriti iz maščevanja zaradi razpada partnerske zveze. Za poskus umora mu je izreklo kazen deset let zapora, za grožnje štiri mesece zapora in za kršitev nedotakljivosti stanovanja šest mesecev zapora. Na koncu mu je izreklo enotno kazen deset let in devet mesecev zapora.

Ker obtoženi, ki je od 11. septembra 2016 v priporu, nima prihodkov, ga je sodišče oprostilo plačila stroškov kazenskega postopka. Oškodovanko, ki zahteva 21.000 evrov odškodnine, pa je napotilo na pravdo.

Pušnik je trdil, da je nedolžen, a je sodnica Andreja Lukeš v današnji obrazložitvi sodbe pojasnila, da je dajal nasprotujoče si izjave. "Čeprav se zagovarjate, da ste nedolžni, po drugi strani pravite, da se ničesar ne spomnite," je dejala in pojasnila, da so trditve oškodovanke potrdili tudi druge priče in izvedenska mnenja.

Vaš prispevek