Mobilna verzija
22:35 22. marec 2018

FOTO in VIDEO: Že zdaj "zakopani" v snegu, prihaja nova pošiljka

T.L.
2 Posodobljeno: 14:44 / 12.1.2018

Zimska pravljica ali nočna mora? Nad Slovenijo je suša, Zahodne Alpe pa so ovite v več metrov visoko snežno odejo.

sneg_francija

Lopata je nujni pripomoček v teh dneh v delih Francije. Foto: Profimedia

Medtem ko zima nad našimi kraji bolj ali manj spi in nam ne privošči snega, pa so razmere povsem drugačne na severozahodu Italije, jugovzhodu Italije in južnem delu Švice, kjer lahko v zadnjih dneh opazujemo izjemne prizore prave zimske pravljice. Na področju Zahodnih Alp je namreč v zadnjih dneh zapadlo od dva do tri metre svežega snega, glede na vremenske napovedi pa to še zdaleč ni vse.

sneg_Sestriere

Sestriere Foto: Profimedia

Na spletni strani Severe Weather Europe pa na podlagi podatkov zadnjega meteorološkega modela GFS napovedujejo, da bodo v začetku prihodnjega tedna lahko Zahodne Alpe deležne nove obilne pošiljke snega. Lokacije, ki bodo deležne najbolj radodarnih darov snega, so l’Espace Killy, 3 Valleys, Portes du Soleil, Verbier, Bernese Oberland in Engelberg, meja sneženja se bo sprva gibala med 500 in 1500 metri nadmorske višine, do konca tedna pa se bo spustila še nižje, piše britanski Weathertoski.

Številne ceste v francoskih Alpah so zakopane pod snegom, nekaj smučarskih središč je še odrezanih od sveta. V svetovnih medijih se je znašla mala vasica Bonneval-sur-Arc, ki leži v francoskih Alpah na meji s Švico, kjer je v 48 urah zapadlo 2,40 metra snega, skupno pa se borijo s kar sedem metrov visoko snežno odejo.

sneg_ Bonneval sur Arc_francija

Neverjetni prizori iz francoske vasice Bonneval-sur-Arc. Foto: Profimedia

V četrtek so reševalci še iskali 39-letnega britanskega deskarja na snegu, ki ga pogrešajo od nedelje v središču Tignes potem, ko se je še zadnjič tega dne pognal po zasneženih strminah.

sneg_Sestriere

Sestriere Foto: Profimedia

sneg_Bonneval-sur-Arc 2

Značke: sneg , zahodne-alpe

Vaš prispevek