Pred sodbo

V strahu pred končno posledico sta žalila drug drugega

G.G.
25. 9. 2017, 14.52
Posodobljeno: 25. 9. 2017, 14.52
Deli članek:

Ker je sodnica malenkost spremenila obtožnico, sta lahko obtožena za smrt dveletne deklice Arine dopolnila svoj zagovor.

STA
Obtožena Sanda Alibabić.

Eno od zadnjih priložnosti je izkoristila obtožena Sanda Alibabić, mati pokojne Arine. “Jakupi vse meče name,” je dejala in zajokala. “Jaz nisem nič kriva. Priznam pa, da sem prepozno ukrepala,” je iskala rešilno bilko in ponovila, da naj bi ji Jakupi z grožnjami s smrtjo preprečeval, da bi Arino odpeljala k zdravniku.

• Takšno kazen predlaga tožilka za Arinina krvnika

Ko pa je rekla: “Jakupi jo je butal na vse načine” in “Ta človek ni vreden, da živi”, je Jakupi izbruhnil. Skočil je z zatožne klopi in proti Alibabićevi v srbohrvaščini sprožil rafal sočnih kletvic, takšnih, ki jih tukaj ne bomo omenjali. Sanda mu je vrnila psovke in sodnici Mileni Turuk ni preostalo drugega , kot da za nekaj minut prekine obravnavo.

Izvajanje Alibabićeve je čez nekaj minut Jakupijev zagovornik, odvetnik Damijan Pavlin, opisal kot “strah pred končno posledico” - pred sodbo, ki bo sledila v četrtek. S Pavlinom se je strinjala tudi tožilka, ki je podrobno navedla, da se Alibabićeva ni bala Jakupija, še več, iz njunih SMS-sporočil je razvidno, da sta bila v ljubečem odnosu.