Obglavljena švedska novinarka

Inovator zdaj trdi, da je umrla, ko ji je na glavo po nesreči padla loputa

S.R.
6. 9. 2017, 08.20
Posodobljeno: 6. 9. 2017, 08.24
Deli članek:

Danski inovator Peter Madsen, obtožen umora švedske novinarke Kim Wall, je na sodišču znova nekoliko prilagodil svojo zgodbo. Zdaj naj bi bila za smrt novinarke kriva nesreča na krovu podmornice.

Reuters
Z Madsenom se je odpravila na izlet z njegovo doma izdelano podmornico.

Reuters
Izumitelj priznava, da je neprimerno ravnal z njenim truplom, a trdi, da je ni umoril.

46-letni lastnik podmornice in inovator Peter Madsen zdaj pravi, da je 30-letna Kim Wall umrla na krovu njegovega plovila. Inovator je policiji sprva zatrdil, da je Wallovo 10. avgusta odložil v Københavnu, takrat so jo tudi nazadnje videli, ko je vstopala na njegovo podmornico. Pozneje je spremenil svojo zgodbo, njeno obglavljeno truplo pa so v morju našli 23. avgusta.

Madsen je na sodišču v Københavnu včeraj trdil, da je novinarki na glavo padla težka loputa, ki je sam ni uspel zadržati, potem ko je izgubil oporo. »Na tleh, kjer je pristala, je bila mlaka krvi,« je povedal Madsen. Dejal je še, da je njeno truplo nato poskušal odvreči v morje, sam pa storiti samomor. Na vprašanje, zakaj jo je odvrgel čez krov, je odgovoril, da je v šoku takrat menil, da je to pravilno storiti.

Inovatorja so 11. avgusta, dan po izginotju novinarke, rešili s potapljajoče se podmornice, pri čemer domnevajo, da je po začetku iskalne akcije za pogrešano plovilo potopil sam.

Lokalni organi še vedno iščejo preostale dele njenega telesa, ki bi morda lahko dodatno osvetlili okoliščine njene smrti. Madsena so sicer obtožili umora novinarke in iznakaženja njenega trupla.

Reuters
Fotografija je simbolična!

Reuters
Wallova je bila pogrešana od 10. avgusta.