Skrivnostno

Peter najprej lagal, zdaj pa razkril, kako naj bi umrla novinarka

R.T.
21. 8. 2017, 13.41
Posodobljeno: 21. 8. 2017, 15.04
Deli članek:

Čeprav sojenje poteka za zaptimi vrati, sta se tožilstvo in obramba strinjala, da javno objavijo izumiteljevo izjavo.

Reuters
Peter Madsen

Po skrivnostnem izginotju 30-letne švedske novinarke Kim Wall, ki se pred dobrimi desetimi dnevi ni vrnila s kratke vožnje s podmornico, na kateri je bila z danskim inovatorjem in lastnikom podmornice Petrom Madsnom, je zdaj obtoženi inovator spregovoril na sodišču. 

Madsen, lastnik doma narejene podmornice, je obtožen, da je kriv za smrt Wallove. Na sodišču je za zaprtimi vrati izjavil, da je novinarka umrla v nesreči na njegovi podmornici in da jo je "pokopal" v morju, zdaj pravi danska policija.  

Čeprav sodni proces poteka za zaprtimi vrati, je pojasnilo Madsna vseeno objavljeno v javnosti na željo obrambe in tožilstva, poroča BBC. 

Madsen (46) zdaj trdi, da je truplo novinarke pustil "nekje" v zalivu Koge južno od danske prestolnice Koebenhaven, po danski zakonodaji pa je obtožen uboja iz malomarnosti. To je zdaj že druga Madsnova različica dogodkov, ki so se odvijali 10. avgusta, saj je sprva trdil, da je novinarko odložil v pristanišču. Policija sumi, da je Madsen namerno potopil svojo podmornico, s katere so ga najprej rešili, kmalu zatem pa so ga policisti aretirali.

Iskanje švedske novinarke oziroma njenega trupla se še nadaljuje.