Trup brez glave in okončin

Da, tako je končala izginula novinarka

J.P.
23. 8. 2017, 07.44
Posodobljeno: 23. 8. 2017, 12.32
Deli članek:

Trup, ki je bil včeraj odkrit v morju ob Københvnu, pripada izginuli novinarki.

Tom Wall
Kim Wall je delala prispevek o podmornici Nautilus. Njen lastnik Peter Madsen jo je povabil na kratko vožnjo.

Da gre za truplo švedske novinarke Kim Wall, so včeraj potrdili danski policisti. Kot je povedal glavni preiskovalec Jens Moller Jensen, se DNK s trupa ujema z vzorcem z glavnika in zobne ščetke novinarke.

Jensen je razkril, da je bil trup obtežen s kovino, domnevajo, da zato, da ne bi mogel priplavati na površje. Dodal je, da so bili njeni udi in glava namerno odrezani, poročajo tuje tiskovne agencije.

Reuters
Peter Madsen

Usodna plovba

Včeraj smo poročali, da se je danski inovator in lastnik doma narejene podmornice Peter Madsen zagovarjal, da je bila smrt 30-letnice na krovu njegovega 17-metrskega plovila nesreča, po čemer naj bi jo pokopal na morju. 47-letnik in novinarka, ki je delala prispevek o njegovi podmornici UC3 Nautilus, sta izplula 10. avgusta. Podmornica se je potopila, njega so rešili dan pozneje. Takrat je trdil, da se je novinarka živa in zdrava izkrcala na obali Københvna. Policija domneva, da je Madsen namerno potopil plovilo. V podmornici, ki so jo dvignili na površje, so našli sledove krvi, ki se ujemajo z DNK Wallove.

Del trupla je včeraj z nabrežja opazil kolesar.