S seboj prinesel nogo in dlan

Kanibal se je predal policiji: "Ne morem več jesti človeškega mesa"

J.P.
23. 8. 2017, 07.26
Posodobljeno: 23. 8. 2017, 07.38
Deli članek:

Prišel je na policijsko postajo in predočil dokazno gradivo: dele človeškega telesa. Vse je mirno priznal.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Moški iz mesta Estcourt v Republiki Južna Afrika je tamkajšnjim varuhom postave v petek priznal, da je kanibal. Predal se je, je pojasnil, ker ne more več jesti človeškega mesa.

Po poročanju tamkajšnjih medijev je moški, sicer zdravilec, domnevno posilil, umoril in razkosal več žensk. A ni deloval sam.

Vsaj ena žrtev

Ob priznanju je predočil človeško dlan in nogo, nato pa policiste odvedel do svojega doma, ker so odkrili še več človeških ostankov. Zaradi suma umora in posedovanja človeških organov in tkiva so aretirali še dva moška iz bližnje okolice, nič dobrega pa se ne piše še četrtemu, ki naj bi prav tako hranil človeško meso in tkivo. Umora ni osumljen.

Po zglasitvi pred sodnikom 22-, 29-, 31- in 32-letnik ostajajo v priporu. Pred sodnika bodo znova stopili prihodnji teden. Trojica je osumljena, da so umorili in razkosali žensko, nato pa pojedli nekaj njenega mesa, nekaj pa ga delili s četrtim osumljencem iz kraja Amangwe. Preiskovalci identitete žrtve ne poznajo, a sumijo, da bi jih lahko bilo več, saj so v loncu v domu enega od osumljencev odkrili osem uhljev.