Groza in šok v Slatini

Ustavil ob avtu, ustrelil voznika in mirno odkorakal na policijo

R.T.
31. 8. 2017, 19.30
Posodobljeno: 31. 8. 2017, 20.15
Deli članek:

Slatina je bila danes prizorišče krvavega obračuna. Moški je z mopedom pripeljal do ustavljenega vozila, v voznika izstrelil dva naboja in odšel na policijo. Žrtev je po nekaj urah umrla v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V današnjem strelskem obračunu v središču hrvaške Slatine je hudo poškodovan obležal zaenkrat še neznan moški, ki ga je dvakrat ustrelil njegov someščan, piše hrvaški Jutarnji list.

Identiteta udeležencev in motiv za napad zaenkrat še nista znana, jasno je le, da je okoli 14. ure popoldne moški z mopedom pripeljal do na parkirišču ustavljenega avtomobila znamke Renault Twingo in v drugega moškega, ki je sedel na voznikovem sedežu, izstrelil dve krogli. Po tem dejanju je odložil pištolo, peš mirno odkorakal do 300 metrov oddaljene policijske postaje in uslužbencem dejal: »Pravkar sem ustrelil človeka.« Na prizorišče so nemudoma pripeljali reševalci, ki so hudo ranjenega moškega prepeljali v bolnišnico, kjer naj bi po nekaj urah boja za življenje umrl.

Portal 24sata sicer poroča, da naj bi bila po nauradnih informacijah oba moška stara približno štirideset let, po Slatini pa naj bi že krožile govorice, da je bil napad posledica ljubezenskega trikotnika. Za portal je spregovoril tudi očividec, ki je po tem, ko je zaslišali strele, odhitel na parkirišče, kjer je najprej videl parkirano vozilo in zapuščen skuter. »Najprej smo opazili, da je bilo na avtomobilu razbito steklo. Na vrata je bil naslonjen ranjen moški, iz glave pa mu je tekla kri,« je povedal. Dodal je še, da se ga do prihoda reševalcev niso želeli dotikati ali pa ga izvleči iz vozila.

Tragedija bi lahko bila še precej večja, saj je bilo središče mesta ob tej uri polno ljudi, po poročanju hrvaškega radia Radio Slatina pa naj bi v neposredni bližini stala celo mama z dvema otrokoma.