Med kopanjem

Svetlolaska z belo brisačo in moški kradla pri Blejskem jezeru

T.L.
3. 8. 2017, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nepridiprave zanima denar. Pazite na lastnino na kopališčih.

STA
Pazite na svojo lastnino na kopališčih: medtem ko vi uživate, nepridipravi "delajo".

Policisti so včeraj na območju Bleda obravnavali prijavo oškodovanke, da je med plavanjem v jezeru opazila neznano osebo, ki je na obali pregledovala njene stvari, in prijavo še drugega oškodovanca, da mu je neznani storilec v enakih okoliščinah odtujil denarnico. Obakrat je bil tarča storilcev denar.

Po opisu oškodovanke je bila ženska storilka stara okoli 30 let, ima svetle lase, ki segajo do ramen, oblečena je bila v zelene kopalke, uporabljala pa je še belo brisačo. V primeru moškega storilca pa naj bi šlo za starejšo osebo z močnejšo postavo.

Ob tem policija opozarja, da nepridipravi na plažah in bazenih (sploh, kadar je gneča) ne počivajo, temveč "delajo". Vsako leto se zato na plažah pojavljajo tatvine torbic, denarnic, dokumentov, ključev, mobilnih telefonov, denarja in drugih predmetov, ki jih ljudje nosijo s sabo in velikokrat puščajo brez nadzora. Policija zato svetuje vsem, da naj vrednejših predmetov ne nosijo na plažo, osebne predmete, ki pa jih prinesejo na plažo, naj bodo stalno pod nadzorom.