Pokvarjeni policisti?

VIDEO: So mu policisti takole podtaknili drogo v avtomobil?

R.T.
3. 8. 2017, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Baltimorski policisti so znova v centru pozornosti. Tokrat sicer niso nikogar ustrelili, so pa osumljeni, da so temnopoltemu fantu v avtomobil podtaknili heroin.

Youtube

Na to kaže posnetek varnostne kamere, ki jo imajo policisti pripeto na zgornji del svojega telesa. Ta kaže dolgo preiskavo avtomobila temnopoltega Shamera Collinsa, v kateri ne najdejo nobenega obremenilnega materiala. Nato policisti svoje telesne kamere izklopijo, ko jih vklopijo nazaj pa eden izmed njih v avtomobilu najde več majhnih vrečk s prahom, ki naj bi bil heroin.

Video, po besedah Collinsovega zagovornika Josha Insleya, prikazuje policiste, kako »sodelujejo pri podtikanju narkotikov.«

Urad javne obrambe Marylanda je obstoj posnetka potrdil in oznanil, da je postopek proti Collinsu že ustavljen. V izjavi je urad tudi zapisal, da video posnetek »kaže več policistov, kako sodelujejo pri ponarejanju dokazov,« poroča ruska televizija RT.

Gre za že drug tak primer v tej ameriški zvezni državi, v zadnjih dneh. Konec prejšnjega meseca je namreč v javnost prišel podoben posnetek, ki prav tako prikazuje kako policisti podtikajo dokaze. Omenjen posnetek je nastal januarja, aktualni pa oktobra lani.

Tožilstvo je v ponedeljek umaknilo vse obtožbe proti Collinsu, Insley pa je dejal, da bo proti Baltimorski policiji vložil tožbo.