Poplave in podrta drevesa

Neurje je divjalo, na varno odpeljali skoraj 200 tabornikov

T.L.
3. 8. 2017, 08.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po zelo vročem dnevu je bilo zvečer in ponoči po delih države zelo pestro, gasilci pa so imeli kar nekaj dela.

Profimedia
Strele so švigale po nebo, ena je udarila tudi v električni drog (fotografija je simbolična).

Večerno in nočno nevihtno dogajanje je prineslo v naše kraje nekaj osvežitve pred današnjo ponovitvijo vročinskega dogajanja.

Največ dela so imeli gasilci predvsem na severovzhodnem delu države. V Dravogradu je meteorna voda nekaj po 20. uri zalivala stanovanjske objekte in kleti, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Aleš Rozman, Neurje.si

Stanje v Velenju

Aleš Rozman, Neurje.si

Okrog 20.58 je območje občine Velenje zajelo neurje z močnim vetrom. Posredovali so gasilci PGD Velenje, Bevče in Pesje ki so nudili pomoč pri odpravi posledic neurja, odstranili podrto drevo iz cestišča, preprečili nadaljnje vdiranje vode v stanovanje, prekrili streho poslovnega objekta ter posesali vodo iz njega, zavarovali poplavljen podvoz in odmašili odtočne jaške.

Na varno odpeljali tabornike

Gasilci PGD Vinska gora so zaradi neurja v gasilskem domu začasno namestili 102 tabornika, gasilci PGD Šentilj pri Velenju pa prav tako v svojem gasilskem domu 90 tabornikov.

Ob 21.50 je na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah meteorna voda poplavila proizvodne prostore podjetja Unior. Gasilci PGD Slovenske Konjice in PGD IC Konus so odpirali, odmašili in čistili meteorne jaške. Ob 22.20 so v Gabrovniku v občini Slovenske Konjice gasilci PGD Slovenske Konjice odstranili podrto drevo s ceste.

Nekaj minut pre 21. uro so gasilci odstrnjevali tudi pet podrlih dreves pri zdravilišču v Dobrni. Ob 21.45 so v Vrbi gasilci PGD Dobrna s ceste odstranili še tri podrta drevesa.

Tudi vŽalcu, Vojniku, Brežicah, Ivančni Gorici in še kje so odstranjevali podrta drevesa, podobno je bilo okoli 23.45, ko se je na cesto Vače–Slivna v občini Litija, zaradi močnega vetra podrlo več dreves.

Okoli 21.07 je območje občine Celje zajelo neurje z močnim vetrom. Veter je na Kersnikovi ulici in na Novem trgu razkril strehi večstanovanjskih objektov, v Prekorju pa podrl drog javne razsvetljave. Pri odpravljanju posledic neurja so sodelovali gasilci PGE Celje, PGD Celje Gaberje in PGD Ostrožno ter Elektro Celje.

Ob 22.18 je v Višnji Gori strela udarila v drog električne napeljave. Gasilci PGD Višnja Gora so požar pogasili in pregledali kraj dogodka.