Preplah

Na pošti se je iz pošiljke vsul bel prah

STA/M.K.
5. 7. 2017, 13.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policijska uprava Kranj je bila danes okoli 11. ure obveščena o prejemu pisemske pošiljke na pošti v Dražgoški ulici v Kranju, iz katere se je vsul neznan prah. Prostor pošte so evakuirali in uvedli omejitev gibanja na območju. Analiza je nato pokazala, da snov ni nevarna, zato so nekaj po 16. uri območje ponovno odprli.

STA
Fotografij

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je bilo na podlagi analize sumljive snovi ugotovljeno, da ta ni nevarna za življenje ljudi. Prostore ustanove so ob 16.17 ponovno odprli, odpravili pa so tudi omejitev gibanja na območju. Policisti medtem še nadaljujejo zbiranje obvestil o okoliščinah dogodka.

Policisti so po prejemu obvestila o dogodku izvedli vse potrebne ukrepe in aktivnosti, ki so predpisane za takšne primere. To so zavarovanje kraja in sodelovanje z ostalimi službami, gasilci in delavci veterinarske fakultete. Prostore ustanove so evakuirali, za dve osebi, ki sta bili v stiku z neznano snovjo, pa so uvedli karanteno, ki so jo že odpravili.

Iz Mestne občine Kranj so sporočili, da je bilo zaradi intervencije v Dražgoški ulici v Kranju zaprto širše območje okoli pošte, nevarnosti za prebivalce pa ni bilo. Ob tem so vse prebivalce prosili za razumevanje ter jih pozvali k upoštevanju navodil policistov.