Vse to brez vozniškega dovoljenja

Filmski pregon po koroških cestah: policista izrinil z mostu, druga dva skoraj povozil, a je že na prostosti

J.P.
5. 7. 2017, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Patrulja policistov Policijske postaje Radlje ob Dravi ga je opazila, ko je izven naselja Javnik merila hitrost. Iz smeri Maribora je prehiteval čez polno črto.

PU Celje
Oba policista sta poškodovana.

Kot smo poročali včeraj, je 33-letni voznik sivega kombiniranega vozila znamke Renault Trafic slovenjgrajških registrskih oznak včeraj okoli 16.30 ure zakuhal pravo dramo.

Tudi po levem smernem vozišču

Po prehitevanju čez polno črto je namreč dve vozili prehitel še v desnem nepreglednem ovinku. Dva policista, ki sta z laserskim merilnikom hitrosti izven naselja Javnik merila hitrost, sta ga dohitela po dveh kilometrih. Čeprav sta uporabila zvočne in svetlobne znake, ju je 33-letni voznik kombija ignoriral. Kot je na tiskovni konferenci povedal vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Celje Robert Videc, se je voznik po še enem prehitevanju v desnem nepreglednem ovinku ustavil pri eni od zgradb ob cestišču, kjer je skušal trčiti v policijsko vozilo, nato pa nadaljeval z vožnjo proti Radljam. Vozil je tudi po levem smernem vozišču.

Facebook
Policijsko vozilo je prebilo ograjo Trbonjskega mostu, drselo 30 metrov po pobočju in se ustavilo pet metrov pred strugo Drave.

33-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligrama alkohola, vozil je brez vozniškega dovoljenja.

Zbil z mostu

V tistem se je pregonu pridružila še druga policijska patrulja, ki je 33-letnika dohitela po treh kilometrih. Ta je zapeljala pred kombi, a je voznik vanjo silovito trčil. V križišču za Trbonje ga je znova prehitevala: ko sta vozili bili vzporedno, je voznik kombija trčil v desni bok policijskega vozila, tako da je to prebilo ograjo Trbonjskega mostu, drselo 30 metrov po pobočju in se ustavilo pet metrov pred strugo Drave. Oba policista sta poškodovana.

33-letnik je nadaljeval z vožnjo proti Dravogradu, po petih kilometrih se je ustavil zaradi cestne zapore. Tam sta ga policista prve patrulje pozvala, naj ugasne vozilo in izstopi. Silovito je speljal proti njima. Da bi odvrnil napad, je policist 6-krat ustrelil v prednjo levo pnevmatiko kombija. Kljub temu je 33-letnik pobegnil in nadaljeval z vožnjo proti Dravogradu, kjer ga je pričakala blokada iz policijskih vozil. Voznik se je zaklenil v kombi, zato so morali policisti razbiti steklo in uporabiti prisilna sredstva.

PU Celje
Nastala je precejšnja materialna škoda.

Na prostosti

Nekateri vozniki, ki jih je 33-letnik ogrožal, so se policiji že javili. Ostale pozivajo, da pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali na
telefonsko številko 113. Prav tako pozivajo tudi vse očividce trčenja v policijsko vozilo na Trbonjskem mostu, da jim posredujejo informacije.

V pregonu so bili poškodovani trije policisti – dva v nesreči, eden pa je pri aretaciji utrpel nekaj odrgnin. Hujših poškodb niso utrpeli. 33-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligrama alkohola, vozil je brez vozniškega dovoljenja.

Sledi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ne pa tudi zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje. Zagrešil je tudi več prekrškov. Ti bi ga lahko stali več tisoč evrov.

Uradno zaslišan še ni bil, v policijskem pridržanju je bil le nekaj ur. 33-letnik s Koroške je že na prostosti. »Po usmeritvah državnega tožilca ni bilo povoda za daljše pridržanje,« je sklenil Videc.