Od Kranja do Ljubljane

FOTO: Je tudi vas ogrožal voznik tega avtomobila

G.G.
3. 6. 2017, 11.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policisti so v petek zvečer na Cesti Staneta Žagarja v Kranju ustavljali voznika belega Peugeota 508 SW. Voznik pa ni ustavil. Pospešil je in lov se je začel.

PU Kranj
Avtomobila objestnega voznika.
Ker gre v ravnanju voznika za nedopustno in nevarno dejanje ter mnoge življenjsko ogrožajoče situacije, policija prosi voznike in druge, ki so bili v petek priča nevarni vožnji voznika belega avtomobila Peugeot 508 SW, kranjskih registrskih oznak, ali pa so bili z njegovo vožnjo kakorkoli ogroženi, naj se čim prej javijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Voznik Peugeota je bežal po kranjskih ulicah, prevozil več rdečih luči in zaradi prehitre vožnje večkrat drsel po vozišču. Še bistveno hitreje je vozil po Cesti Staneta Žagarja, ki je ena bolj obremenjenih cest skozi Kranj. V semaforiziranem križišču na Planini, kjer se križajo Cesta Staneta Žagarja ter Cesta Jaka Platiše in Šuceva ulica je z vožnjo v rdečo luč tudi izsilil prednost avtomobilu srebrne barve. Policisti voznika srebrnega avtomobila prosijo, da pokliče na 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Med nevarno vožnjo je voznike slepil z vklapljanjem dolgih in zasenčenih luči ter jim hupal. Zelo nevarno je vozil, izsiljeval in prehiteval tudi še več kilometrov med Kranjem in avtocestnim priključkom Kranj-vzhod pred Šenčurjem, kjer je zapeljal na avtocesto in s hujšimi prekrški pri še precej višji hitrosti nadaljeval.

Bežal tudi peš, a ne dolgo

Na avtocesti do Ljubljane je vozila nevarno prehiteval po voznem, odstavnem in pospeševalnem pasu, Ves čas je v gostem prometu prehiteval impulzivno, silovito in zelo nevarno, na priključku Ljubljana Brdo pa je avtomobil ustavil in peš pobegnil, vozilo pa pustil, da se je samo nekontrolirano premikalo naprej.

Policisti so zato razbili steklo na avtomobilu in ga ustavili, voznika, ki je brez vozniškega dovoljenja, pa so prijeli in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja. Voznik je v avtomobilu vozil še dva potnika in žival. Avtomobil so policisti zasegli.