Prehiter

Ponoči je 19-letnik padel iz avta

T.L.
30. 5. 2017, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zaradi hitrosti je avto zaneslo s ceste, da je trčil v drevo in prometni znak. Sopotnik (19) med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom in ga je vrglo iz vozila.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

V ponedeljek se je malo po 23. uri zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 19-letni sopotnik v vozilu. Policija je sporočila, da je 20-letni Polzelan vozil osebni avtomobil po Koroški cesti v Mariboru, in sicer iz smeri Turnerje ulice v smeri Gosposvetske ceste.

Ko je pripeljal v iztek levega preglednega ovinka, ni prilagodil hitrosti vožnje lastnostim ceste in vozniškim sposobnostim, zato ga je bočno zaneslo v levo smer, preko nasprotnega smernega vozišča, levega pločnika in z vozišča, kjer je trčil v drevo in prometni znak.

Po trčenju je vozilo obstalo v grmičevju in obrnjeno v nasprotni smeri vožnje. Med rotacijo vozila je iz vozila padel sopotnik, 19-letnik iz okolice Ormoža. V nesreči se je hudo telesno poškodoval, voznik pa lažje. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Povzročitelja prometne nesreče, ki so mu policisti odredili tudi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki bo pokazal na morebitno prisotnost alkohola v organizmu, bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Sopotniku bodo izdali plačilni nalog, ker med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom.