Preprodajal je

Koprčana zašili zaradi mamil

pk
23. 5. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Aretirali so ga minuli konec tedna v Trstu. Najprej so ga opazovali v parku, nato so mu sledili do avtomobila. Sumi, da preprodaja, so se potrdili.

Profimedia
Z Italijanom sta si na trgu izmenjala zavojček in se hitro razšla (fotografija je simbolična).

Italijanska policija, sektor, ki se ukvarja z nezakonitimi posli na račun preprodaje drog, je očitno že dalj časa spremljala aktivnosti 41-letnega Koprčana Luke Živkovića. Sumili so, da se ukvarja s preprodajo mamil.

Živković naj bi svoje posle izvajal predvsem v Trstu, kjer so ga policisti tudi večkrat imeli na očeh. Poskušali so ugotoviti, ali so njihove domneve, da prekupčuje z mamili, utemeljene.

Profimedia
Pri sebi je imel 65 zavojčkov kokaina in skupno 1700 evrov gotovine (fotografija je simbolična).

Mamila pod menjalnikom

Našli konkretno zalogo
V njegovem jopiču so našli osem zavojčkov kokaina in več kot 300 evrov gotovine. V avtomobilu pa je Koprčan imel še skoraj 1700 evrov gotovine in 50 zavojčkov kokaina.

Tudi minuli konec tedna so mu bili na sledi. Opazili so ga, ko je pripeljal v Trst. Parkiral je avtomobil, nato pa naj bi se peš odpravil na ulico Bellini, kjer se je srečal s starim znancem policije. Odpravila sta se na enega od tržaških trgov, kjer so policisti opazili, da si nekaj izmenjujeta. Policija poroča, da sta moška sedla na nekoliko bolj skrito lokacijo, na klop, ki jo je zakrivalo zelenje, nakar sta si nekaj izmenjala, domnevno denar in zavojček nečesa. Policisti so takoj posumili, da je šlo za drogo.

Po tem dejanju sta se moška razšla. En del policijske ekipe je opravil s kupcem, ki so ga nemudoma pregledali. Ugotovili so, da je moški res posedoval dva zavojčka kokaina, ki ju je malo pred tem prejel od Koprčana. Druga patrulja pa je medtem sledila Luki Živkoviću, ki je korakal proti svojemu vozilu. Možje postave so tudi njega ustavili in ga pregledali. V njegovi jakni so našli kar osem zavitkov, enakim tistima, ki sta bila malo pred tem zasežena drugemu moškemu, njegovemu kupcu. Živković je imel pri sebi tudi večjo vsoto gotovine – 355 evrov.

Profimedia
Živkovič je po narodnosti Hrvat, s stalim prebivališčem v Kopru (fotografija je simbolična).

Odveden v zapor

Policisti so nato preiskali še njegovo vozilo in naleteli na pravo odkritje; v svojem avtomobilu je imel še več zavitkov droge. Nekaj zavojčkov mamil je imel skritih tudi pod menjalnikom. Tam je policija našla še 1350 evrov. Skupno so mu tako zasegli 65 zavitkov kokaina in 1700 evrov.

Po končanem postopku so moškega aretirali in ga odvedli v zapor, o njegovi usodi bo odločal pristojni tožilec. Preiskavo o razpečevanju kokaina je sicer vodilo tržaško tožilstvo. Živković je po narodnosti Hrvat, rojen je bil v Osijeku, tam naj bi tudi dlje časa živel. Zdaj naj bi že dolgo prebival v Kopru, kjer ima prijavljeno stalno bivališče.