V zaporu bolj malo razmišljal

V Šiški streljal, v Trnovem naj bi posilil 19-letnico

ss
12. 4. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Klemen R., pred leti že obsojen zaradi poskusa uboja, je zdaj v kazenskem postopku zaradi posilstva.

Facebook
Klemen R. je bil leta 2012 obsojen zaradi poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in treh kaznivih dejanj ogrožanja varnosti.

arhiv Svet24
Po naših informacijah je do posilstva prišlo januarja v enem od lokalov na območju Trnovega v Ljubljani.

V ponedeljek je bil za 26-letnika pred ljubljanskim okrožnim sodiščem predviden predobravnavni narok, ki pa je bil zadnji trenutek preklican zaradi zadržanosti njegovega odvetnika. Obtoženi, ki je v priporu, se bo o krivdi lahko izrekel 10. maja.

Glede na javno dostopen seznam sodnih obravnav se je mladenič na zatožni klopi znašel zaradi prvega odstavka 170. člena kazenskega zakonika: »Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju ali z njim izenačenim spolnim ravnanjem, tako da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje in telo, se kaznuje z zaporom od enega do 10 let.« Po naših informacijah je do posilstva prišlo januarja v enem od lokalov na območju Trnovega v Ljubljani, žrtev kaznivega dejanja pa je bilo 19-letno dekle.

Pijan in »zadet« streljal po Šiški

Po naših informacijah gre za taistega Klemna R., ki je bil pri 21 letih že bil obsojen, ker je 26. decembra 2011 pijan in pod vplivom mamil streljal po Šiški. Sodili so mu za poskus uboja, povzročitev splošne nevarnosti in treh kaznivih dejanj ogrožanja varnosti, očitke pa je takrat priznal, in sicer da je na Klemenčičevi cesti v Šiški s pištolo večkrat streljal na fiat punta, v katerem sta bila njegova prijatelja iz otroštva. Izstreljeni naboji pa na srečo niso nikogar ranili – eden je sicer zadel avto oškodovancev, drugi pa je končal v hladilniku bližnje stanovanjske hiše.

Policistom obljubljal krogle v glavo

Po aretaciji je pristal v hišnem priporu, v začetku leta 2012 pa je prekršil pravila igre, zato so ga privedli na policijsko postajo. Tam pa si je nakopal še tretji očitek iz obtožnice, saj je kriminalistom grozil, da jim »bo poslal tri metke v glavo«. Obsojen je bil na enotno kazen leto in 11 mesecev zapora. »Čas v zaporu bo hitro minil, medtem pa imate priložnost, da razmislite, kaj boste počeli v prihodnje. Takšne bedarije vas lahko drago stanejo,« mu je takrat na dušo za slovo pihnila sodnica ...