Na poti do stadiona

Po eksploziji: igralci so šokirani

G.G.
11. 4. 2017, 21.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Igralci Borussie iz Dortmunda so po eksploziji v bližini njihovega avtobusa v šoku. Prvi mož Borussie Hans-Joachim Watzke pravi, da "takšnih podob ne moreš kar tako izbrisati iz spomina", upa pa, da bodo jutri nogometaši lahko odigrali četrtfinalno tekmo z Monakom.

Reuters
Eksplozije so odjeknile na strani, kjer je sedel trener Borussie Thomas Tuchel.

Tri eksplozije so odjeknile na strani avtobusa, kjer je med drugim sedel trener Borussie Thomas Tuchel, ki je enako šokiran kot igralci. Vratar Roman Bürki je na avtobusu sedel zraven obrambnega igralac Marca Bartre, ki je moral zaradi razbitega stekla s poškodovano roko v bolnišnico. "Po poku smo se sklonili in kdor je mogel, se je ulegel na tla. Nismo vedeli, kaj bo sledilo. Policisti so bili hitro ob avtobusu in so nas zavarovali. Vsi smo šokirani," je za švicarske medije povedal Bürki.

Nekdanji igralec Borrusie Steffen Freund meni, da se bodo igralci težko psihično pobrali do jutrišnje tekme, če se bo izkazalo, da gre za neposreden napad na avtobus.

Do eksplozij je prišlo nedaleč od hotela, v katerem so nastanjeni igralci Borussie. Eden od prebivalcev v soseski je za Bild povedal, da je hotel peljati psa na sprehod, ko je počilo. "Pomislil sem, da je odneslo vhodna vrata," je o moči eksplozije povedal moški.

Več o dramatičnem dogodku, zaradi katerega je bila prestavljena četrtfinalna tekma med Borussio in Monakom, si preberite TUKAJ.