Rekonstrukcija dvojnega umora

V nasadu oljk "likvidiral" mater, v garaži očeta

G.G.
28. 3. 2017, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pri Jutarnjem listu so naredili podrobno rekonstrukcijo dogajanja po dvojnem umoru v bližini Šibenika.

Facebook
Tin Šunjerga pred mercedesom, s katerim se je po umoru vozil po vasi.

Ko je 19-letni Tin Šunjerga v soboto okoli 16. ure sedel v avtu, je po ugotovitvah kriminalistov v glavi že imel zločinski načrt. Za volanom je bila njegova mama Silvana, Tin je sedel zadaj, v avtu pa je bil še njegov prijatelj. Ustavili so na stranski cesti, med nasadom oljk, dva kilometra od kraja Čista Velika. Tin je nameril in ustrelil mater. Hladnokrvno, se strinjajo hrvaški mediji. Po umoru je zapustil avto in se napotil proti družinski hiši v Čisti Veliki. Njegov kolega je odšel po svoje in molčal o “likvidaciji”.

Okoli 18. ure je prišel Tin do hiše. V garaži je srečal očeta Marina in ga umoril s strelom v čelo. Dvojni morilec se je usedel v mercedesa in se odpeljal na rojstnodnevno zabavo. Med popivanjem in uživanjem mamil je prijateljema zaupal, da je “naredil neko sranje, … ubil sem mater in očeta.” V nedeljo zjutraj se je Tin odpeljal proti Zagrebu, se vozil po hrvaški prestolnici in se vrnil proti Šibeniku. Iskalna akcija je bila v teku. Okoli 19. ure so v Tribunju specialci blokirali njegovega mercedesa in ga izvlekli iz avta.

Tin je hitro spregovoril. Govoril je o pritisku staršev, ki naj bi ga želeli strpati v komuno, ker se je v slabi družbi vdajal opojnim substancam. Nekateri menijo, da je zločin še najbolj opisal eden od vaščanov Čiste Velike: “Tega nihče ne more pojasniti. Obsedel ga je hudič.”

Osumljeni mladenič je trenutno v priporu. Če bo kaznivo dejanje kvalificirano v “najtežji” obliki, ga čaka od 39 do 50 let zapora.