Prijatelji vedeli

19-letni Tin po dvojnem umoru odšel na rojstnodnevno zabavo

G.G.
27. 3. 2017, 12.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Znanih je vse več informacij o dvojnem umoru v okolici Šibenika, ki je šokiral hrvaško javnost.

Facebook
"Deluje mi kot povsem običajen in povprečen fant," je dejal odvetnik osumljnega TIna.
Kaj o osumljenemu 19-letniku pravijo njegovi sosedje in učiteljica.

Ko je v soboto popoldne 19-letni Tin Šunjerga ustrelil svojo 45-letno mater, je bil z njim še en mladenič. Policisti so tega mladeniča že prijeli. Pridržali so še dva Tinova kolega, ki sta vedela, da je Tin umoril očeta in mater, zločina pa nista naznanila policiji.

Tin je 45-letno mater Silvano ustrelil okoli 16. ure, čez dve uri pa je “obračunal” še z očetom Marinom, 45-letim pripadnikom posebnih enot policije. Po grozodejstvu je v družbi prijateljev odšel na rojstnodnevno zabavo, kjer naj bi še nekaterim prijateljem povedal za dvojni umor. Spletni portal ŠibenikIN piše, da se je zabava nemoteno nadaljevala.

Težave z drogo?

Osumljeni mladenič se je v nedeljo z avtom odpeljal v Zagreb, kjer mu je policija postavila zasedo. Tin je obrnil in se odpeljal nazaj proti Vodicam. V večernih urah so ga vendarle prijeli v kraju Tribunj. Po pisanju ŠibenikIn osumljeni ni obžaloval dejanja, bil je le jezen.

O motivu za njegovo dejanje se zaenkrat ugiba. Večina hrvaških spletnih portalov navaja zgodbo o Tinovih težavah z drogo, zaradi katerih ga je želel oče strpati v komuno. V šoli in med prijatelji priljubljeni mladenič naj bi temu nasprotoval in “dvignil roko nad starše”.

Policija je medtem zavrnila domnevo, da je Tin streljal z očetovo službeno pištolo.