Krvavi Poganci

Po popivanju 24-letnega bratranca napadel z nožem

Sašo Avramovič
7. 3. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V novomeškem romskem naselju Poganci je v petek zvečer zavrela kri med 22-letnim Velimirjem B. in njegovim dve leti starejšim bratrancem Ervinom K.

Arhiv Svet24
Ervina so prepeljali v novomeško bolnišnico in mu lažje površinske poškodbe oskrbeli.

Petkovo večerno popivanje in veseljačenje v novomeškem romskem naselju Poganci se je sprevrglo v pravo malo dramo. Kri je, po naših informacijah, zavrela med 22-letnim Velimirjem B. in njegovim dve leti starejšim bratrancem Ervinom K., »ta krajšo« pa je potegnil slednji, potem ko ga je mlajši med pretepom poškodoval z nožem. K sreči je utrpel le lažje poškodbe, prepeljali so ga v novomeško bolnišnico in mu lažje površinske poškodbe oskrbeli, nato pa ga odpustili v domačo oskrbo.

Petkovo večerno popivanje in veseljačenje v Pogancih se je sprevrglo v pravo malo dramo. 

Po dejanju je zbežal

Na Poganško ulico (včasih Belokranjska), kjer je romsko naselje, v katerem živi okoli sedemdeset Romov, so se okoli 21.30 pripeljali tudi novomeški policisti, potem ko so prejeli obvestilo, da so v naselju zapele pesti med tremi osebami, ki naj bi bile pod vplivom alkohola. »Ob prihodu policistov na kraj dogodka so bile razmere mirne,« je sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave. Kot smo neuradno izvedeli, je 22-letnik po dejanju zbežal, po nekaterih informacijah naj bi jo popihal v Črnomelj, vseeno pa ga bodo, pravi Drenikova, »po podaji predloga za pregon ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.« Izvedeli smo sicer tudi, da ga policisti v preteklosti še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Dolenjski List
Novomeški romski svetnik Duško Smajek

»Krivec« bivalni zabojnik?

Zakaj je med bratrancema pravzaprav zavrela kri? Sprva so se v medijih sicer pojavile informacije, da naj bi do spora prišlo, ker je tamkajšnji romski svetnik Duško Smajek svojemu 24-letnemu nečaku, ki je bil v dogodku poškodovan, pred časom priskrbel bivalni zabojnik, ki ga je kupila novomeška občina, in da naj bi bil ravno ta zabojnik srž problema, a nam je Smajek v včerajšnjem telefonskem pogovoru te navedbe ostro zanikal. Dejal je, da sta se fanta (obema je Smajek stric) v preteklosti že večkrat sporekla in da je bil večkrat prisoten tudi alkohol. Odgovora na to, zakaj sta se tokrat stepla in je mlajši napadel starejšega z nožem, Smajek nima. V času incidenta ga tudi ni bilo v naselju.

Zabojnik mesečno odplačujejo

Dodal je, da je 24-letni Ervin v preteklosti živel v Žabjaku (ob regionalni cesti Mirna Peč–Novo mesto), pred časom pa se je preselil nazaj v Pogance, kjer je tudi rojen. Tukaj naj bi imel tudi dekle. Smajek je sicer potrdil, da je bivalni zabojnik (nabavili so ga decembra lani), v katerem živi 24-letnik, kupila občina, a se mesečno odplačuje, stal pa naj bi od približno 2700 do 3000 evrov.