Izpoved, ki je pretresla Slovenijo

Laura: Omamili so me in posilili

pk
7. 3. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Odločila se je, da z javnostjo deli grozljivo izkušnjo.

Facebook
Njena iskrena izpoved o zlorabi je mnoge Slovence zelo ganila.

Facebook
Laura je narisala prizor, ki se ga spomni: moškega nad njenim telesom.

Mlado dekle je konec lanskega poletja doživelo nočno moro. Trdi, da so ji nekaj podtaknili v pijačo, jo omamili in nato spolno zlorabili.

Družbena omrežja je preplavil videoposnetek Laure iz okolice Litije, ki ga je ustvarila z namenom, da javnosti pove, kaj se ji je zgodilo in kako se počuti nemočna, saj ne more dokazati, da so jo spolno zlorabili.

Preberite tudi Grozljiva poročanja uporabnikov interneta.

V videu Laura razkrije, da je pred sedmimi meseci obiskala lokal, v katerem se je zadržala ves večer. V tem času je srkala vino, vmes pa večkrat obiskala toaletne prostore. »Sumim, da so mi ta čas nekaj podtaknil v alkohol, od pol litra vina ne moreš postati tak,« pojasnjuje. Njeno počutje se je namreč začelo dramatično slabšati.

Tistim, ki so jo zlorabili, sporoča, da jo bodo imeli večno na vesti. »Vsakič, ko me boste videli, se boste spomnili na to, kaj ste naredili,« so njene besede.

»Peno sem imela na ustih, imela sem luknje v spominu, nisem mogla hoditi ne govoriti,« opisuje počutje tistega večera in noči, ki je sledila. Prijateljice so jo nato s pomočjo kolega odpeljale domov, kjer so jo prhali, da bi prišla k sebi. Mnogi, ki so prisluhnili Laurini zgodbi, se sprašujejo, zakaj njene prijateljice niso reagirale drugače – jo peljale k zdravniku, poklicale rešilca ali celo ostale z njo. »Jaz jih ne obsojam. Naredile so, kar so lahko. Če ne bi tako poskrbele zame, kot so, bi se morda vse skupaj lahko končalo še bolj tragično,« jih zagovarja Laura. Menda se ji je stanje po prhanju malo izboljšalo, zato so jo preobleki in pustili samo. Od tu dalje je dogajanje, ki ga opisuje, še bolj grozljivo.

Ležal je zraven nje

Spomni se, da je na sebi imela samo modrček. »Hlačke so ležale pri steni. Ni mi bilo jasno, kaj se dogaja. Na postelji zraven mene je ležal moški. Bilo mi je slabo,« opisuje dogajanje. Spomni se tudi obrisa moškega nad sabo. Doda, da jo je peklo in bolelo spolovilo in da ni vedela, kaj storiti. Precej stvari v zvezi s to zgodbo jo bega, ima namreč luknje v spominu, a dobro ve, da je bila spolno zlorabljena.

Med tistimi, ki komentirajo njen zapis, je mnogo takih, ki jo podpirajo in sočustvujejo z njo. Najbolj šokantno pa je to, da številna dekleta poročajo, da se jim je zgodilo podobno.

Dogodek je prijavila policiji, ki je po preiskavi primer predala tožilstvu. »To pa je zadevo zavrnilo,« nam razočarana pove Laura. »Dokazov je premalo,« pojasni za naš časopis. A ne bo obupala, ta teden bo obiskala odvetnika. Želi si namreč, da bi moški, lahko da sta bila tudi dva ali trije, ki so jo zlorabili, odgovarjali za svoje dejanje. Trije fantje, ki so med osumljenimi za zlorabo, so policistom sicer povedali sledeče: eden, da ji je nudil le prevoz domov, drugi, da naj bi pri njej le prespal, tretji pa, da je seksal z njo, a da je v spolne odnose privolila.

Pomoč psihiatra

»Sploh ne veste, kakšne travme so to. Ves čas imam nekatere prizore pred očmi,« nam zaupa Laura in pove, da obiskuje psihiatra. Dekleta poziva, naj bodo previdna, ko so zunaj. »Če greste ven, imejte svojo pijačo na očeh. Če se že kaj zgodi, takoj k zdravniku in na policijo. Tako bo mogoče pridobiti dokaze,« poudari in doda, naj jih ne bo sram, če pride do tega.

Facebook
Mlado dekle iz osrednje Slovenije bo travmatični zadevi prišlo do dna.

Očitno se je Lauri, potem ko je javno delila svojo izpoved, oglasilo precej takih, ki se jim je zgodilo enako. »Šokirana sem bila nad zgodbami deklet, tudi fantov. Prejela sem vsaj trideset pisem, v katerih poročajo o tem, da so jih spolno zlorabili. Ob prebiranju sem se kar zjokala. Toliko zlorab, katerih storilci ostajajo nekaznovani, ker ni dokazov,« zgrožena sklene misli in pristavi, da upa, da je vsaj kakšno dekle opogumila in spodbudila, da prijavi dogodek na policijo. Pove nam še, da razmišlja, da bi ustanovila povezovanje za žrtve zlorab, da bi si med seboj lahko pomagale.