38-letnik obtožen umora

Bizaren zaplet po umoru brezdomca Ludvika

ss
3. 3. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Okrožnem sodišču v Mariboru je bil za včeraj predviden predobravnavni narok za 38-letnega Tomija Kolarja, ki je obtožen, da je novembra lani v zapuščenih prostorih nekdanjih mariborskih zaporov vzel življenje drugemu brezdomcu.

STA
Obtoženi Tomi Kolar se ne razume z odvetnikom Darjanom Lampičem.

A je morala sodnica preložiti narok na kasnejši datum, ker je obtoženi zahteval drugega zagovornika.

Izkazalo se je, da ima 38-letnik težave tudi sam s sabo. Sodnico Danilo Dobčnik Šošterič je poskušal prepričati, da ni oseba, za katero ga ima sodišče. Ker »ni Tomi Kolar«, ni želel podpisati dokumentov, ki mu jih je predložilo sodišče.

Odvetnik mu dela zgolj škodo

Z dodeljenim odvetnikom Darjanom Lampičem pa obtoženi ni bil zadovoljen, ker naj bi mu po njegovih besedah delal škodo. »Odkar sem v priporu, se niti enkrat ni oglasil pri meni in me vprašal, kako sem,« je povedal obtoženi. Z razrešitvijo se je strinjal tudi sam odvetnik, zato je sodnica predobravnavni narok preložila na 17. marec, da bodo imenovali novega odvetnika. Ker predobravnavni narok danes ni bil izveden, obtoženemu ni bila prebrana obtožnica, prav tako se ta ni uradno izrekel o krivdi.

arhiv Svet24
Pokojni Ludvik Pukšič je moral umreti 23. novembra lani.

Z nožem nad sotrpina

Obtožnica Kolarja sicer bremeni, da je 23. novembra lani v zapuščenih prostorih poleg največjega mariborskega nakupovalnega središča vzel življenje 41-letnemu Ludviku Pukšiču, s katerim sta sicer bivala v istih prostorih, a bila že nekaj časa sprta. Morilec naj bi se žrtve lotil z nožem, na grozovit in zahrbten način, za kar mu grozi najmanj 15 let zapora.

Gabrijel Toplak
Na kraju zločina – nekdanji mariborski zapori

Od incidenta v priporu

Policisti so Kolarja prijeli še isti dan, ko se je zgodil umor, in sicer v kraju Osluševci, ko je hodil proti meji s Hrvaško. Od takrat je v priporu.