Črni scenarij

Milko zadavil, ker je hotela preveč in naredila premalo?

mr
7. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Drago Railić krivde za uboj svoje žene Milke ne priznava. Tožilstvu mu je v zameno za priznanje očitkov po obtožbi sicer ponujalo 10 let zapora.

Samo Strel
Po enem tednu premišljevanja se je odločil, da krivde ne bo priznal in da bo svojo nedolžnost dokazoval med sojenjem.

Včeraj se je na ljubljanskem okrožnem sodišču za Draga Railića nadaljeval predobravnavni narok. Pred enim tednom je namreč njegov zagovornik, odvetnik Dino Bauk, sodišče prosil, da se narok preloži, saj se je 63-letnik še odločal o priznanju krivde za uboj svoje dve leti mlajše žene Milke.

Sojenje se bo z branjem obtožnice in morebitnim zagovorom začelo 17. februarja.

Incident se je zgodil 15. oktobra lani v družinski hiši ob Ižanski cesti v Ljubljani, obtoženi pa je po dejanju poklical policijo in se ji predal. Podrobnosti iz obtožnice bodo predstavljene ob začetku glavne obravnave, ki se bo začela 17. februarja, neuradno pa naj bi bila v ozadju te tragične družinske zgodbe Milkina zahteva za ločitev, ki naj bi jo Dragu prek svojega odvetnika posredovala le nekaj dni pred smrtjo.

Za delavce ni hotela skuhati kosila

Railić krivde ne priznava, o drugih dejstvih iz obtožnice pa ni hotel razpravljati.

Railić, kot rečeno, krivde ni priznal, o dejstvih iz obtožnice pa se ni hotel izjasniti. Tožilstvo je kot dokazni predlog navedlo neposredno zaslišanje devetih prič in sodnega izvedenca klinične psihologije, obtoženi pa zaslišanje petih sosedov, sestre in nekdanjega delodajalca, ki naj bi izpovedali nekatere podrobnosti iz zakonskega življenja Railićevih. Kot je bilo slišati iz ust obtoženega, soproga, ko se je gradila hiša, pri tem ni želela sodelovati. Ko jo je prosil, naj za delavce skuha kosilo, tega menda ni hotela storiti, pa tudi pozneje naj se ne bi držala njunega dogovora o tem, da bo ona skrbela za hrano, on pa za položnice in vse ostalo.

Samo Strel
Upokojeni gradbinec v hram pravice prihaja v spremstvu pravosodnih policistov, saj je od dogodka v priporu.

Eden od sinov od očeta terja odškodnino

Triinšestdesetletnik je denimo potarnal, da je 40 let nabavljal svinjsko meso in mast, ona pa le občasno kakšne kurje perutničke za svoje vnučke, ob ločitvi pa je, tako je bilo vsaj razbrati, hotela polovico vsega, kar je on ustvaril. Railićeva, oba že v pokoju, sta sicer v večji družinski hiši v manjšem naselju ob Ižanki živela skupaj s starejšim od sinov, snaho in tremi vnuki. Mlajši sin, ki si je v času kaznivega dejanja kruh služil v tujini, pa je včeraj prek svojega pooblaščenca, odvetnika Ivana Marovta, priglasil premoženjskopravni zahtevek v višini 15 tisoč evrov.