Zadnji spust

Domačini o smrti mladega očeta Tineta

pk
7. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kajakaš, doma iz Vipave, se je s svojim prijateljem želel spustiti po vodotoku, a se je ta podvig končal pretresljivo – s smrtjo.

pk
Deroča reka Vipava je bila usodna za komaj 34-letnega Tineta.

Vipavci se sprašujejo, zakaj nista počakala bolj umirjenih razmer na reki. »Taka reka je zelo nevarna. Vem pa tudi, da morajo kajakaši znati pluti v takih razmerah,« je dejal domačin.

Sicer mirno in spokojno nedeljo je v poznih popoldanskih urah v Vipavi prekinila vest o nesreči na reki Vipavi. Vse do včerajšnjega dopoldneva se še ni natančno vedelo, kaj se je zgodilo. Med domačini se je najprej razširilo, da se je v reki nekdo utopil. Vipavci so najprej mislili, da je nekdo padel v reko, potem pa se je razvedelo, da se je na reki prevrnil kajakaš, kar pa je bilo zanj usodno

Pod naseljem Zemono, le streljaj od naselja Vipava, v neposredni bližini hitre ceste, teče reka Vipava. V teh dneh je precej divja, saj je napojena z obilnim dežjem, ki je padal pretekle dni. Njena gladina se je zato precej dvignila, tok pa je postal deroč. Zakaj je kajakaš s svojimi vodnim plovilom kljub takim razmeram izzival reko, je vprašanje, ki mnoge bega.

pk
Vipava je zaradi obilice padavin zelo močno narasla.

Vipavska dolina je pretresena

Tine je bil prijazen in športen

Preminuli je za seboj pustil partnerico in dva majhna otroka. Njegovo življenje je bilo tesno povezano s športom, poleg spuščanja s kajakom je rad tudi plezal.

»Črni dan je to za nas. V tako majhnem kraju, kot je Vipava, se bolj ali manj vsi poznamo med sabo. Tudi žrtev te tragedije, Tineta Premrla, sem na videz poznal, bolje pa poznam njegove starše. Krasna družina. Saj ne morem ubesediti, kako mi je hudo,« je o dogodku iskreno govoril domačin. Spet drugi nam je povedal, da je 34-letni Tine, ki bi čez dober mesec praznoval 35. rojstni dan, za sabo pustil približno enako staro partnerico in dva majhna otroka, kar jih še posebej žalosti.

»Kako grozna novica. Človek si ne more predstavljati, kako hudo mora biti njegovi družini. Iskreno sožalje jim izrekam. Super fant je bil, prijazen, miren, skrben očka, ljubitelj športa.Vprašajte kogarkoli in vam bo povedal enako. Mislim, da je veliko hodil tudi v gore, bil je plezalec. V kajaku pa naj bi bil izkušen. Zelo si želim, da bi se nesrečni dogodek drugače razpletel,« je pripomnil še drugi Vipavec, ki je s skupino prijateljev sedel ob jutranji kavi v lokalnem baru in objokoval nedeljsko tragedijo na reki.