Na mestu mrtva

FOTO: Ana umrla pod Jankovimi streli

Gabrijel Toplak
30. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Znanih je več informacij o tragediji v blokovskem naselju v Novi vasi.

Gabrijel Toplak
Pokojno so včeraj dopoldne iz stanovanja odnesli zaposleni pogrebnega podjetja.

Policisti so po prvih zbranih podatkih ugotovili, da ni nevarnosti za življenje drugih ljudi, zato ni treba izvajati drugih ukrepov za varovanje ljudi ali premoženja.

Nedeljsko jutro za stanovalce bloka na ulici Trg Dušana Kvedra v Mariboru je bilo precej neobičajno. Že pred 8. uro zjutraj so namreč pred glavnim vhodom lahko zagledali do zob oborožene policiste. In to zato, ker so bili policisti mariborske policijske uprave (PU) okoli 8. ure na telefonski številki 113 obveščeni, da je v stanovanju v Mariboru moški ustrelil žensko. »Policisti so ugotovili, da je na kraju umrla ženska in da je bil poškodovan moški, reševalci so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. Obvestili smo dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, kriminalisti pa na kraju še zbirajo obvestila,« je dodal Bojan Kitel iz PU Maribor.

Gabrijel Toplak
Pred glavni vhod naj bi včeraj zjutraj prišli policisti v polni bojni opremi.

Navzven oba prijazna

Pokojna 70-letna Ana naj bi sosedom v zadnjem času večkrat tožila, da Janko z njo ne ravna najbolje. Da pa bi lahko imel orožje, jih je presenetilo.

Zgovornejši so bili sosedje oziroma sostanovalci, ki sicer niso slišali nobenega strela in jih je dogodek zelo pretresel. »Ne morem verjeti, da je Ana (Rambaher, op. p.) mrtva. Poznal sem oba, tudi njenega zunajzakonskega partnerja Janka Drobina, ki je po selitvi iz Kamnice pred leti živel pri njej v šestem nadstropju. Mislim, da nista bila poročena. Navzven sta delovala kot prijazni osebi. Še posebej Ana je bila takšna, bila vselej pripravljena za pogovor, medtem ko je Janko hudo bolan, saj preboleva hudo obliko kožnega raka. Najverjetneje zato se je raje držal bolj zase,« je povedal vidno pretreseni Ivan Ribič, ki stanuje v tretjem nadstropju. Janko, ki naj bi si po umoru želel soditi sam, je bil po oceni sosedov star okoli 82 let, Ana pa naj bi se bližala sedemdesetemu letu. Bi pa naj slednja, tako nekateri sosedje, v zadnjem času tudi večkrat tožila, da z njo ne ravna najbolje. Od kod Janku orožje, niso vedeli.